Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Subiectiv: Două testamente dubioase l-au ajutat pe Iohannis

Subiectiv: Două testamente dubioase l-au ajutat pe Iohannis

Subiectiv: Două testamente dubioase l-au ajutat pe Iohannis
Sursa foto: Foto: Facebook
22 Feb 2017   •   20:25

Casa pe care Klaus Iohannis a pierdut-o definitiv în instanţă face obiectul unui adevărat scandal, în care şeful statului a fost cercetat, în 2000, pentru fals şi uz de fals. Soții Iohannis nu dețin acest spațiu comercial de unii singuri, ci, în cote egale, împreună cu o altă familie, pe nume Baștea.

La sfârșitul anilor 1990, familiile Baștea și Iohannis au fost protagonistele unui proces de retrocedare prin care au revendicat și au obținut de la stat două clădiri din centrul Sibiului. Cele două case au aparţinut lui Eliseu Ghenea. Folosind adeverințe de stare civilă false și un certificat de moștenitor încheiat prin fraudă – acte care le atestau, în mod nereal, un drept de succesiune asupra celor două case ale lui Eliseu Ghenea – familiile Iohannis și Baștea au reușit, în 1999, să scoată clădirile din proprietatea statului și să le treacă pe numele lor.

Ulterior, închiriind parterul uneia dintre ele către banca Raiffeisen, Iohannis și Baștea au încasat, vreme de un deceniu și jumătate, rente totale de aproximativ 640.000 de euro.

În emisiunea Subiectiv, Răzvan Dumitrescu a dezvăluit că au fost două testamente dubioase. Unul aparţinând lui Ghenea Eliseu, care în instanţă, în urma analizei grafologice, s-a demoinstrat că nu a fost scris de el, ci doar semnat. Şi un al doilea testament, întocmit de Baştea pentru Carmen Iohannis şi Lăzurcă Georgeta, mama soţiei preşedintelui.

×
Subiecte în articol: Subiectiv Klaus Iohannis
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close