Antena 3 Emisiuni Subiectiv Subiectiv: Lia Olguța Vasilescu, noi precizări despre legea salarizării. Ce se întâmplă cu vechimea în muncă

Subiectiv: Lia Olguța Vasilescu, noi precizări despre legea salarizării. Ce se întâmplă cu vechimea în muncă

11 Iun 2017   •   20:48
Subiectiv: Lia Olguța Vasilescu, noi precizări despre legea salarizării. Ce se întâmplă cu vechimea în muncă

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a adus în emisiunea „Subiectiv” noi precizări despre legea salarizării. Totodată, aceasta a vorbit și ce se întâmplă cu vechimea în muncă.

„Ar fi fost nesustenabilă, dacă am fi ieșit din anvelopa de 32 de miliarde pe care am discutat-o cu Finanțele. Ne-am oprit cu legea ca să lăsăm Finanțele să calculeze impactul bugetar și din această cauză anumite majorări salariale  au fost duse mai departe cu două luni de zile, tocmai ca să ne putem încadra în anvelopa de 32 de miliarde”, a declarat în emisiunea Subiectiv, Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii a declarat și ce se va întâmpla din ianuarie 2017 cu cei care au salariile de 1000 de lei.
„Cine are în decembrie 1000 de lei va primi 25%, în ianuarie 2018, asta rezultă o sumă de 1250 de lei, iar apoi diferența care rămâne până la suma care apare în grilă, 2250, în 2022”, a mai spus Vasilescu.

În ceea ce privește vechimea, ministrul Muncii a anunțat schimbarea.

„Vechimea nu mai este inclusă în salariu de bază, dar salariul de bază plus vechimea, totalul între salariul de bază și vechime dă mai departe cuantumul sporului, în sensul că sporul se adaugă la acest total, care înseamnă deja o majorare”, a mai precizat Lia Olguța Vasilescu.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close