Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Te apropii cu paşi repezi de moarte dacă stai pe scaun toată ziua. Studiul care te va pune în mişcare

Te apropii cu paşi repezi de moarte dacă stai pe scaun toată ziua. Studiul care te va pune în mişcare

Te apropii cu paşi repezi de moarte dacă stai pe scaun toată ziua. Studiul care te va pune în mişcare
Sursa foto: Foto: dflfitness.com
28 Mar 2012   •   19:16

Oamenii riscă să moară prematur dacă stau jos prea multe ore pe zi. Potrivit unui studiu australian, citat de Washington Post, subiecţii cu vârsta de 45+ ani, care au stat jos, în medie, 11 ore pe zi sau mai mult, au prezentat un risc de deces (din orice cauză) cu 40% mai mare, pe o perioadă de patru ani, faţă de riscul de deces identificat la persoanele care au stat jos 4-8 ore pe zi.

Persoanele ţintuite pe scaun între 8 şi 11 ore zilnic au prezentat o creştere de 15% a riscului de a muri. Şi, indiferent de câtă mişcare au susţinut că au făcut participanţii la studiu, statul pe scaun pentru perioade lungi de timp tot a crescut riscul decesului.

„Statul pe scaun pentru o perioadă lungă de timp este un factor de risc pentru mortalitatea din orice cauză, indiferent de activitatea fizică“, consideră autorii studiului, care va fi publicată săptămâna această în revista de specialitate „Dosarele Medicinii Interne“.

Rezultatele studiului au fost obţinute în baza răspunsurilor date în chestionare de 222.497 de australieni. În perioada 2006-2010, participanţii la studiu au monitorizat perioade de timp pe care şi le petreceau stând jos, apoi cercetătorii au calculat decesele raportându-se la numărul subiecţilor.

Concluzia a fost că 6.9% dintre participanţii la studiu au murit din cauză că au stat jos pentru perioade îndelungate în fiecare zi.


×
Subiecte în articol: studiu persoane miscare Subiectiv
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close