Antena 3 CNN Actualitate Voi cu Voicu. 10 alimente interzise

Voi cu Voicu. 10 alimente interzise

Voi cu Voicu. 10 alimente interzise
14 Apr 2018   •   21:00

Profesorul dr Pavel Chirilă a fost invitat special al emisiunii Voi cu Voicu, unde a vorbit despre pericolele alimentare pe care trebuie să le evităm. 

„Abuzul de proteină de origine animală favorizează apariția cancerului. Veți vedea că poprul român mănâncă cu 23% mai mult salam decât media europeană. Popor sărac, cu nivel de trai scăzut, dar nu renunță la salam. Salamul are niște săruri care sunt cancerigene. Scriu toate studiile. Totuși, oamenii continuă să mănânce. Și chiar mai mult decât în țările vecine. E suficient să reduci proteina animală la una-două zile pe săptămână, e suficient să renunți la preparate din carne și ai eliminat un factor foarte important. Nu se întâmplă nimic dacă nu măncați salam”, a explicat Pavel Chirilă. 

„Dacă abuzul de carne stimulează cancerul, abuzul de zahăr, în special la femei, face să creascăn nivelul de estrogeni în sânge, dereglează în felul acesta raportul dintre estrogeni și progesteron și toate femeile care abuzează de zahăr fac mult mai ușor cancere de sân, de ovar, de col uterin, cancerele în sfera genitală”, a mai spus Chirilă. 

„Făina albă are efecte negative la fel cum are și zahărul. Zahărul e mai agresiv. Făina albă e mai puțin agresivă, dar tot la negativ o încadrăm”, a adăugat profesorul.  

 

×
Subiecte în articol: Voi cu Voicu alimente sănătate
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close