Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, despre alimentele care cresc riscul de a face cancer. „Nu trebuie să le excludem, dar un consum constant și în cantitate mare devine periculos”

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, despre alimentele care cresc riscul de a face cancer. „Nu trebuie să le excludem, dar un consum constant și în cantitate mare devine periculos”

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, despre alimentele care cresc riscul de a face cancer. „Nu trebuie să le excludem, dar un consum constant și în cantitate mare devine periculos”
27 Ian 2019   •   17:15

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi este printre primii nutriționiști din România care a abordat problema introducerii aditivilor alimentari până și în cele mai banale preparate. 

Profesorul ”Menci” a vorbit la ”Voi cu Voicu” despre pericolele care ne pândesc, ce alimente cresc riscul apariției cancerului și ce soluții avem.

”Să nu abuzăm și să consumăm produse din carne procesată în fiecare zi. La o masă nu vom mânca numai mezeluri, dar atenție, de preferat sunt cele crud-uscate, cu puține ingrediente. Trebuie să consumăm mai puțin, dar de calitate. Atenție și la pateuri, mai ales cele de origine animală, dar nici cele vegetale nu sunt excluse, atenție la produsele cu foarte multă sare, tobele, caltaboșii, pot avea foarte mulți aditivi. Nu trebuie să excludem aceste preparate, dar un consum constant și în cantitate mare poate duce la creșterea riscului de cancer. Astăzi este un fenomen destul de larg răspândit, când se face o afumare improprie, chiar mai periculoasă decât cea industrială, când se face focul direct sub ele. Ard grăsimile, iar fumul este cancerigen. Afumarea se face cu fum rece. Fripturile pe grătar, sub focul deschis, la fel de periculoase. Se găsesc grătare sub formă de disc. Grătarul cu focul sub carne nu este bun”, a explicat profesorul Menci.

”Suntem prea săraci să mâncăm ieftin și prost” a conchis acesta.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close