Antena 3 CNN Festivalul Enescu Cel mai mare eveniment muzical românesc, promovat de CNN. Spotul Festivalului "George Enescu" va apărea la americani până pe 19 mai

Cel mai mare eveniment muzical românesc, promovat de CNN. Spotul Festivalului "George Enescu" va apărea la americani până pe 19 mai

Cel mai mare eveniment muzical românesc, promovat de CNN. Spotul Festivalului "George Enescu" va apărea la americani până pe 19 mai
de M.Z.    |    30 Apr 2013   •   12:48

Spotul de prezentare a Festivalului "George Enescu" din România va apărea la postul american de televiziune CNN, până pe 19 mai, evenimentul fiind parte a unei ample campanii de promovare pe care organizatorii o desfăşoară în parteneriat cu televiziunea americană.

De asemenea, festivalul "George Enescu" a fost prezent şi pe site-ul televiziunii de ştiri Euronews, într-o primă etapă a campaniei de promovare internaţională, în perioada 15 februarie - 14 martie, informează un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

Totodată, bannerele festivalului de pe site-ul Euronews au însumat peste 190.000 de accesări. În acelaşi timp, în perioada noiembrie - decembrie 2012, spotul Festivalului Internaţional "George Enescu" 2013 a fost difuzat de Euronews de 102 ori.

CNN şi Euronews sunt principalii parteneri media internaţionali ai Festivalului "George Enescu" 2013.

În 2011, Euronews a acreditat şi a trimis un reporter special pentru a acoperi evenimentele din respectiva ediţie a festivalului şi a difuzat un număr de cinci reportaje din Bucureşti. Un reporter Euronews va fi prezent şi la ediţia din 2013 a festivalului.

Festivalul Internaţional "George Enescu" este unul din marile evenimente culturale internaţionale organizate de România şi un adevărat brand cultural de ţară.

Peste 150 de evenimente sunt programate să aibă loc la ediţia de anul acesta a festivalului, în perioada 1 - 28 septembrie, la Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară - Arad, Bacău, Braşov, Cluj, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Timişoara.

Pe scena festivalului vor urca în acest an unele cele mai importante personalităţi ale muzicii clasice internaţionale. Printre invitaţi se numără dirijorii Daniel Barenboim şi Mariss Jansons, pianiştii Radu Lupu, Murray Perahia, Pinchas Zuckerman, Maxim Vengerov şi Evgeny Kissin. Cunoscutul actor român Marcel Iureş va debuta ca narator, alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii "George Enescu" în cantata "Gurre-Lieder", o producţie muzicală fără precedent, în cadrul ediţiei 2013.

Citeşte şi Bucureştiul, în circuitul turistic de lux. Conţi austrieci, bogătaşi japonezi şi francezi vin la cel mai mare eveniment muzical românesc





×
Subiecte în articol: cnn
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close