Antena 3 CNN Festivalul Enescu Cel mai rapid violonist din lume, David Garrett, pe scena Festivalului "George Enescu"

Cel mai rapid violonist din lume, David Garrett, pe scena Festivalului "George Enescu"

Cel mai rapid violonist din lume, David Garrett, pe scena Festivalului "George Enescu"
16 Sep 2015   •   15:34

Balada pentru vioară şi orchestră a lui George Enescu a răsunat pe scena Atheneului Român interpretată de cel mai rapid violonist din lume, intrat în Cartea Recordurilor. David Garrett a oferit publicului de la Bucureşti un concert memorabil.

David Garrett a oferit un spectacol de neuitat pe scena de la Atheneul Român, la Festivalul "George Enescu". Violonistul german a deschis concertul cu ''Balada pentru vioară şi orchestră a lui George Enescu'', interpretat pentru prima dată alături de Filarmonica din Monte Carlo.

Fost fotomodel, David Garrett a interpretat rolul lui Paganini în filmul "Violonistul Diavolului", susţine concerte în întreaga lume şi este adorat de milioane de fani. Violonistul german a devenit celebru încă de mic, fiind considerat un copil minune al muzicii.

Cântă la vioară de la patru ani, la 10 ani a debutat cu Hamburg Philharmonics, iar la 13 devine cel mai tânăr artist care încheie un contract în exclusivitate cu Deutsche Grammophon Gesellschaft. În vârful carierei renunţă la muzica clasică şi se reorientează către cea rock sau pop, însă revine ulterior la acordurile clasice.


×
Subiecte în articol: George Enescu festivalul George Enescu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close