Antena 3 CNN Festivalul Enescu Google îi dedică un doodle lui George Enescu, la 130 de ani de la naşterea compozitorului

Google îi dedică un doodle lui George Enescu, la 130 de ani de la naşterea compozitorului

Google îi dedică un doodle lui George Enescu, la 130 de ani de la naşterea compozitorului
19 Aug 2011   •   09:08

Google a ales astăzi să-şi modifice logo-ul în semn de omagiu pentru marele compozitor român. În acelaşi timp, România se pregăteşte de unul dintre cele mai importante evenimente culturale care vorbesc de identitatea ţării: Festivalul George Enescu, ediţia a XX-a.

George Enescu  (1881 - 1955) a fost un compozitor, violonist, pedagog, pianist şi dirijor. Este considerat cel mai important muzician român.

Născut la 19 august 1881 în Liveni, judeţul Botoşani, a manifestat încă din copilărie o înclinaţie extraordinară pentru muzică. A început să cânte la vioară la vârsta de 4 ani, la vârsta de 5 ani apare în primul său concert şi începe studii de compoziţie

Din primii ani ai secolului XX datează compoziţiile sale mai cunoscute, cum sunt cele două Rapsodii Române (1901-1902), Suita Nr. 1 pentru orchestră (1903), prima sa Simfonie (1905), Şapte cântece pe versuri de Clément Marot (1908).

Activitatea sa muzicală alternează între Bucureşti şi Paris, întreprinde turnee în mai multe ţări europene, având parteneri prestigioşi ca Alfredo Casella, Louis Fournier.

×
Subiecte în articol: George Enescu Google doodle compozitor
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close