Antena 3 Evaluare Națională 2016 EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ. Notele la EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ. Notele la EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ

01 Iul 2016   •   11:51
EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ. Notele la EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Elevii de clasa a VIII-a participanţi la loturile naţionale de pregătire pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale au susţinut deja evaluarea naţională, organizată în sesiune specială. EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Printre candidaţii înscrişi (24) s-a numărat şi un piteştean, Radu Iacob, absolvent al Colegiului Naţional „Zinca Golescu”. EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Cine a fost cel mai bun

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Radu cel silitor a luat 10 la matematică şi 9,50 la română; a obţinut cele mai mari note dintre olimpici, alături de încă doi colegi din Bucureşti.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Puştiul de 15 ani este obişnuit cu performanţa. I s-au acordat nota maximă şi locul I la olimpiada naţională de matematică. Asta în contextul în care s-a calificat şi pentru alte două olimpiade naţionale, cele de informatică şi chimie. Acum, elevul din Piteşti se pregăteşte pentru Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori; prestigiosul concurs va avea loc la 26 iunie. Olimpicul nostru s-a pregătit la clasă cu profesorii Paul Vâlceanu şi Marin Ionescu. De prisos să adăugăm că merituosul elev a absolvit clasa a VIII-a ca şef de promoţie.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Doi asistenți în sală

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ În fiecare sală de examen vor fi prezenţi câte doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii vor avea la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea şi semnează de predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi cere părăsirea sălii, atunci acesta trebuie însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. Trebuie ştiut că timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Cum se calculează nota finală?

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ În procesul de evaluare a lucrărilor şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ În cazul în care diferenţa între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori, stabiliţi de preşedintele comisiei, iar nota acordată de aceştia, va fi nota finală.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Candidatul poate solicita comisiei judeţene să vadă lucrarea numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii; la vizualizare, elevul trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Câți elevi s-au înscris

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Peste 153.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină probele din cadrul Evaluării Naţionale, care va începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen din toată ţara.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri, afişarea rezultatelor urmând a se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16,00.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Când se depun contestațiile

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ "Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele", precizează MENCŞ.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Linia telefonică va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8,00 - 17,00. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de e-mail [email protected]

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Poliția în acțiune

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Peste 5.100 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de la Evaluarea Naţională, informează IGPR.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ "Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Naţională 2016, 5.173 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 4.215 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române. Poliţiştii vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, pot afecta liniştea şi siguranţa publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor", se arată într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât Evaluarea Naţională să se desfăşoare în condiţii de normalitate, se menţionează în comunicat.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Calendarul examenelor

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Absolvenţii de gimnaziu susţin, începând de luni, Evaluarea Naţională.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Conform calendarului aprobat de MENCŞ, luni are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi - cea la Limba şi literatura maternă (scris, pentru absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale), iar miercuri - proba scrisă la Matematică.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Reguli la examene

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ  În zilele în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională, candidaţii trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineaţa, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00. Prima probă din cadrul Evaluării Naţionale are loc luni, la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să fie susţinută proba la Limba Maternă şi miercuri, proba la Matematică.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ  În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ  De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Pregătiri pentru examen

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ  Secretarul de stat Monica Cristina Anisie a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi directorii Caselor Corpului Didactic, în care a fost evaluată pregătirea examenelor naţionale din acest an, în special a evaluării naţionale de la clasa a VIII-a, din perspectiva resurselor umane implicate în organizarea şi desfăşurarea probelor.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, în videoconferinţa care a avut loc marţi, secretarul de stat Monica Cristina Anisie, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comisiei naţionale de organizare a evaluării naţionale, a solicitat preşedinţilor comisiilor judeţene să se asigure de existenţa condiţiilor necesare pentru buna desfăşurare a acestor teste, dar şi să semnaleze situaţiile speciale care necesită aprobarea comisiei.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ "În acest context, cei prezenţi au fost informaţi că, în conformitate cu prevederile metodologiei de examen, lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. În acest sens, siguranţa lucrărilor scrise va fi asigurată în baza procedurii privind modalitatea de transport şi prin măsuri specifice de natură a preveni situaţiile care pot afecta desfăşurarea procesului de corectare", se arată în comunicatul de presă.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ  De asemenea, au fost luate în discuţie şi chestiuni punctuale referitoare la înscrierea în învăţământul preşcolar, constituirea comisiilor naţionale de specialitate pentru curriculum şi asigurarea necesarului de manuale pentru anul şcolar următor.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARGEȘ Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. În acest an, evaluarea naţională de la clasa a VIII-a se desfăşoară între 27 iunie şi 5 iulie.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close