Antena 3 Evaluare Națională 2016 EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ. Notele la EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ. Notele la EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ

01 Iul 2016   •   11:40
EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ. Notele la EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Absolvenții de clasa a VIII-a au avut evaluarea națională. La nivel național, eraui așteptați peste 153.000 de elevi. În Dolj, pentru acest examen s-au înscris 4.575 de candidați, din care 14 sunt absolvenți de gimnaziu din seriile anterioare. Evaluarea se susține în unitățile în care elevii au absolvit gimnaziul. În Dolj, cel mai mic centru de examen are un singur candidat. EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Cum a fost organizat examenul

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Pregătirile pentru evaluarea națională a elevilor de clasa a VIII-a au început de ieri. La Inspectoratul Școlar Județean Dolj s-au extras comisiile pentru prima probă scrisă, cea de limba și literatura română. Conform metodologiei de examen, fiecare elev va fi evaluat în școala în care a învățat și trebuie să fie prezent în sala de examen cel târziu la 8.30. Evaluarea va începe la ora 9.00 și va dura două ore.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ În județul Dolj, un centru de examen are un singur candidat. Acesta se află la Școala Gimnazială Gogoșu. „Sunt 153 de centre de examen, la care sunt înscriși 4.575 de elevi. Prezența unui singur candidat la Gogoșu se explică prin faptul că la această unitate școlară există încă învățământ în regim simultan, iar în clasa a VIII-a a fost un singur elev. Acesta nu putea fi inclus nici în alt centru de examen pentru că Gogoșu este o localitate izolată“, a explicat Ștefan Vasile, președintele Comisiei Județene pentru Evaluare Națională. De altfel, centre cu puțini candidați se află atât în Craiova, cât și în alte localități ale județului Dolj. Astfel, la Școala Gimnazială „Anton Pann“ din Craiova susțin examen doi candidați, iar la Liceul „Dimitrie Filișanu“ din Filiași sunt trei.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Câte patru candidați sunt la Coțofenii din Față și Mischii, iar câte cinci candidați sunt la Seaca de Pădure, Măceșu de Sus, Ghercești, Negoi, Radovan și Teasc. De altfel, pentru două unități de învățământ nu se mai organizează examen întrucât nu au nici un candidat. Pe această listă se află Școala Specială „Sfântul Mina“ și Penitenciarul pentru Minori și Tineri Craiova.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Cele mai mari centre de examen

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ La polul opus, cele mai mari centre de examen se află la Școala Gimnazială Filiași, cu 138 de candidați, Colegiul Național „Frații Buzești“ – 131, Colegiul Național „Carol I“ – 121, Școala Gimnazială „Sfântul Gheorghe“ – 114, Școala Gimnazială „Mircea Eliade“ – 113. Lucrările elevilor nu vor fi corectate în Dolj. „La nivelul județului Dolj avem un centru zonal de evaluare, la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu“, unde se vor corecta lucrări venite din alt județ. Lucrările din județul Dolj vor fi colectate la Colegiul Tehnic de Arte și Meserii «Constantin Brâncuși» din Craiova și de acolo vor fi transportate în alt centru zonal de evaluare“, a declarat inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ 14 candidați, absolvenți din seriile anterioare

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Printre elevii care susțin evaluarea națională azi se află și 14 candidați care au absolvit studiile gimnaziale în anii anteriori. Aceștia sunt distribuiți pe centre de examen astfel: câte doi candidați la Moțăței, Bechet, Bucovăț și Siliștea Crucii și câte un candidat la Liceul „Tudor Arghezi“, Școala Gimnazială „Gheorghe Bibescu“, Școala Coșoveni, Școala Bratovoiești, Școala Drăgotești și la școala din Apele Vii. Conform calendarului pentru evaluarea națională, candidații care susțin azi proba de limba și literatura română revin în centrele de examen și miercuri, 29 iunie, pentru proba scrisă la matematică. Notele obținute la evaluarea națională reprezintă 75% din media de admitere la liceu.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Săli supravegheate video

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Sălile de desfăşurare a examenelor vor fi supravegheate video şi audio. Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 9.00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul. Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise, iar supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii au la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Din momentul distribuirii subiectelor, nici un elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, aceştia având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop. De asemenea, nu au voie să intre cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Tel Verde pentru semnalarea neregulilor

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ „În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8-17”, se mai arată în comunicatul ministerului.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Să sperăm că rezultatele vor fi mai bune decât la simularea care a avut loc în februarie.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ. Cum a fost la matematică

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Ultima probă la Evaluarea Națională 2016, cea la Matematică, s-a încheiat.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Primul subiect a cuprins şase exerciţii „de încălzire”.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ La al doilea subiect de la proba de matematică de la examenul de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de desenat un paralelipiped dreptunghic şi de rezolvat mai multe funcţii şi expresii.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ La subiectul al treilea de la proba de matematică de la examenul de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de calculat ariile unor triunghiuri, perimetrul şi alte calcule pornind de la o prismă.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Fiecare proba scrisa dureaza 120 de minute. Media obtinuta la probele scrise ale Evaluarii Nationale are o pondere de 75 % din media de admitere in clasa a IX-a, restul de 25 % reprezentând media generala de absolvire a claselor V-VIII. Examenele vor continua marti (28 iunie), cu proba la Limba si literatura materna, respectiv miercuri (29 iunie), cu proba de Matematica. Afisarea primelor rezultate este programata sâmbata, 1 iulie, pâna la ora 16.00, iar cele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 5 iulie.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Doi asistenți în sală

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ În fiecare sală de examen vor fi prezenţi câte doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii vor avea la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea şi semnează de predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi cere părăsirea sălii, atunci acesta trebuie însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. Trebuie ştiut că timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Cum se calculează nota finală?

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ În procesul de evaluare a lucrărilor şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ În cazul în care diferenţa între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori, stabiliţi de preşedintele comisiei, iar nota acordată de aceştia, va fi nota finală.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Candidatul poate solicita comisiei judeţene să vadă lucrarea numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii; la vizualizare, elevul trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Câți elevi s-au înscris

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Peste 153.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină probele din cadrul Evaluării Naţionale, care va începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen din toată ţara.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri, afişarea rezultatelor urmând a se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16,00.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Când se depun contestațiile

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ "Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele", precizează MENCŞ.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Linia telefonică va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8,00 - 17,00. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de e-mail [email protected]

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Poliția în acțiune

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Peste 5.100 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de la Evaluarea Naţională, informează IGPR.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ "Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Naţională 2016, 5.173 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 4.215 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române. Poliţiştii vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, pot afecta liniştea şi siguranţa publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor", se arată într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât Evaluarea Naţională să se desfăşoare în condiţii de normalitate, se menţionează în comunicat.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Calendarul examenelor

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Absolvenţii de gimnaziu susţin, începând de luni, Evaluarea Naţională.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Conform calendarului aprobat de MENCŞ, luni are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi - cea la Limba şi literatura maternă (scris, pentru absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale), iar miercuri - proba scrisă la Matematică.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Reguli la examene

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ În zilele în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională, candidaţii trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineaţa, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00. Prima probă din cadrul Evaluării Naţionale are loc luni, la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să fie susţinută proba la Limba Maternă şi miercuri, proba la Matematică.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO. REZULTATE CLUJ Pregătiri pentru examen

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Secretarul de stat Monica Cristina Anisie a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi directorii Caselor Corpului Didactic, în care a fost evaluată pregătirea examenelor naţionale din acest an, în special a evaluării naţionale de la clasa a VIII-a, din perspectiva resurselor umane implicate în organizarea şi desfăşurarea probelor.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, în videoconferinţa care a avut loc marţi, secretarul de stat Monica Cristina Anisie, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comisiei naţionale de organizare a evaluării naţionale, a solicitat preşedinţilor comisiilor judeţene să se asigure de existenţa condiţiilor necesare pentru buna desfăşurare a acestor teste, dar şi să semnaleze situaţiile speciale care necesită aprobarea comisiei.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ "În acest context, cei prezenţi au fost informaţi că, în conformitate cu prevederile metodologiei de examen, lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. În acest sens, siguranţa lucrărilor scrise va fi asigurată în baza procedurii privind modalitatea de transport şi prin măsuri specifice de natură a preveni situaţiile care pot afecta desfăşurarea procesului de corectare", se arată în comunicatul de presă.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ De asemenea, au fost luate în discuţie şi chestiuni punctuale referitoare la înscrierea în învăţământul preşcolar, constituirea comisiilor naţionale de specialitate pentru curriculum şi asigurarea necesarului de manuale pentru anul şcolar următor.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE DOLJ Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. În acest an, evaluarea naţională de la clasa a VIII-a se desfăşoară între 27 iunie şi 5 iulie.

 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close