Antena 3 Evaluare Națională 2016 EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA. Notele la EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA. Notele la EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA

30 Iun 2016   •   23:51
EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA. Notele la EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA La Evaluarea Naţională din acest an sunt înscrişi în Vrancea 2.817 de candidaţi EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Câți candidați au fost

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Absolvenţii clasei a VIII-a încep astăzi Evaluarea Naţională, în urma căreia vor putea fi admişi la liceele în care doresc să studieze în următorii ani. În judeţul Vrancea la Evaluarea Naţională din acest an s-au înscris 2.817 candidaţi, care urmează să susţină cele două probe scrise: la limba şi literatura română şi la matematică.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Astăzi candidaţii susţin proba la limba şi literatura română, urmând ca proba la matematică să fie susţinută miercuri, 30 iunie. „Conform prevederilor metodologice şi procedurale, în judeţul Vrancea s-au constituit 90 de centre de examen şi un centru zonal de evaluare. Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele”, transmite inspectorul responsabil de relaţia cu presa din cadrul IŞJ Vrancea, profesoara Silvia Chelariu.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Evaluarea începe la ora 9,00, când se deschid plicurile cu subiecte. Accesul elevilor în sălile de examen se face până la ora 8,30. Elevii au la dispoziăie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu niciun fel de materiale din care ar putea să se inspire sau cu telefon mobil.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Tel Verde pentru examen

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA De astăzi, 27 iunie, Ministerul Educaţiei a decis să pună la dispoziţia candidaţilor şi părinţilor acestora linia TEL VERDE 0800801100 ( număr de telefon apelabil gratuit ). „Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele  8-17. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de e-mail [email protected]”, anunţă MENCŞ. Rezultatele iniţiale vor fi afişate pe data de 1 iulie, până la ora 16:00. Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Cum au fost subiectele

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Subiectele pentru absolvenţii clasei a VIII-a sunt considerate de dificultate medie atât de către elevi cât şi de către profesori u doi fraţi au susţinut examenul cu subiecte de rezervă

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut luni prima probă a Evaluării Naţionale, cea scrisă la limba şi literatura română. Din cei 2.817 candidaţi înscrişi, s-au prezentat 2.701, fiind absenţi 116. Doi fraţi de la Şcoala “Anghel Saligny” din Focşani au întârziat dimineaţă din motive medicale, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea solicitând pentru aceştia subiectele de rezervă. Evaluarea Naţională s-a dat în Vrancea în 90 de centre, desfăşurându-se fără incidente, potrivit reprezentanţilor IŞJ. “Proba s-a desfăşurat fără incidente.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Doi candidaţi au întârziat din motive medicale, dar am solicitat subiectele de rezervă, iar cei doi au susţinut examenul începând cu ora 13,00”, ne-a declarat profesoara Silvia Chelariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Candidaţilor le-a picat varianta cu numărul 2. Ei au avut de rezolvat mai multe cerinţe legate de poezia „Salcâmi” de A.E. Baconsky, dar şi de realizat o compunere despre o întâmplare dintr-o staţiune de odihnă şi tratament.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA "Greşeli pot fi doar dacă elevii se grăbesc"

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Potrivit profesorilor de specialitate, subiectele au fost de dificultate medie. “Subiectele respectă programa şcolară pentru Evaluarea Naţională 2016 şi modelele publicate de către Ministerul Educaţiei la începutul acestui an şcolar. Sunt de dificultate medie, fără să pună probleme deosebite elevilor. Cerinţele sunt clar formulate astfel încât nu pot determina confuzii. Greşeli pot fi doar dacă elevii se grăbesc, dar dacă sunt atenţi subiectele nu pot pune probleme deosebite”,  a precizat profesoara de limba şi literatura română Silvia Chelariu, inspector şcolar de specialitate. Subiecte accesibile au considerat că sunt şi o mare parte dintre candidaţi.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA "M-am descurcat bine şi sper să iau peste 9 la această probă pentru că îmi doresc să intru la Colegiul Unirea. Cred că au fost emoţiile mai grele decat subiectele. Trebuia să fii atent şi la cerinţe şi la exprimare ca să nu greşeşti. Sper să am parte de o notare bună", ne-a declarat un absolvent de la Colegiul "Al. I. Cuza".  Tezele candidaţilor sunt corectate, pentru prima dată, în alt judeţ, Vrancea fiind, de asemenea, centru de evaluare pentru lucrările candidaţilor din alte judeţe. Oerganizarea şi desfăşurarea examenului de Evaluare naţională în Vrancea este monitorizată atent de Ministerul Educaţiei Naţionale care a trimis în acest judeţ trei reprezentanţi.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Rezultatele iniţiale vor fi afişate pe data de 1 iulie, până la ora 16:00. Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.  Potrivit oficialilor Ministerului Educaţiei, "Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a".

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Ministerul Educaţiei precizează că Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Sisteme video

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA De menţionat că în toate centrele de examinare vor fi montate sisteme de supraveghere video şi audio. Frauda şi tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din sală şi acordarea notei 1 la lucrarea respectivă.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA  Elevii claselor a VIII-a vor susţine prima probă scrisă la evaluarea naţională 2016, urmând ca la data de 29 iunie aceştia să fie testaţi la matematică. Afişarea rezultatelor se va face pe 1 iulie 2016, până la ora 16.00, în aceeaşi zi, până la ora 20.00 fiind aşteptate şi contestaţiile. Rezultatele finale vor fi publicate marţi, 5 iulie. Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Noutățile acestui an

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA O noutate în ceea ce priveşte examenul din acest an o reprezintă faptul că lucrările vor fi corectate în alte judeţ decât cel în care se susţine evaluarea. Profesorii corectori din vor evalua, la rândul lor, lucrările elevilor dintr-un alt judeţ.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA  Pe 27 iunie va avea loc proba la Limba si literatura romana - proba scrisa, pe 28 iunie - cea la Limba si literatura materna - proba scrisa pentru absolventii de gimnaziu apartinand minoritatilor nationale, iar pe 29 iunie - proba la Matematica.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Când se afișează rezultatele

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Rezultatele se vor afisa pe 1 iulie pana la ora 16:00 si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 16.00 - 20.00. Rezultatele finale dupa contestatii vor fi facute publice pe 5 iulie.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat pentru absolventii de gimnaziu va fi pe 19 iulie, potrivit calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul 2016 - 2017, publicat pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Intre 8 si 12 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora asistati de diriginti.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Pe 20 iulie se vor afisa de catre fiecare unitate de invatamant liceal listele candidatilor repartizati in acea unitate.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Pe 28 iulie va avea loc a doua repartizare computerizata si se va afisa de catre fiecare unitate de invatamant liceal de stat lista candidatilor repartizati in acea unitate in a doua etapa.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA A treia repartizare computerizata a absolventilor clasei a VIII-a, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare, va avea loc pe 1 si 2 septembrie.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA In ceea ce priveste admiterea candidatilor pentru invatamantul seral si pentru cel cu frecventa redusa repartizarea acestora se va face in perioada 27 - 29 iulie.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Intre 11 si 13 iulie se va face repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi, iar intre 14 si 16 iulie inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Celelalte clase din invatamantul preuniversitar vor incheia anul scolar pe 24 iunie. Cursurile claselor terminale din invatamantul liceal s-au incheiat pe 3 iunie.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Elevii care au absolvit anul acesta clasa a VIII-a au susţinut ieri ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale. Pe baza notelor obţinute la aceste două probe, română, matematică, dar şi a probei la limba maternă pentru cei de alte naţionalităţi, elevii vor fi repartizaţi la liceele din judeţ. Media de la exa­men este mai importantă decât a fost acum câţiva ani deaorece reprezintă 75% din media de absolvire, în timp ce media anilor de studiu reprezintă doar 25%. 

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA La primul subiect de la matematică, elevii au avut de rezolvat şase cerinţe, mai dificile fiind cele ce cereau calcularea perimetrului unui pătrat, a unui unghi dintr-un cub şi o diagramă. Subiectul II a avut cinci cerinţe: elevii au avut de desenat un paralelipiped dreptunghic, de rezolvat o problemă de aritmetică şi de rezolvat funcţii. La ultimul subiect, format din alte două subpuncte, a picat o problemă de geometrie ce a vizat perimetrul unui triunghi dat, aria unei prisme şi plane perpendiculare.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Azi se afișează rezultatele

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Vineri, 1 iulie, se vor afişa rezultatele, iar după ora 16 elevii ne­mulţumiţi de note pot depune contestaţii până la ora 20.  Rezolvarea contestaţiilor va avea loc până pe 5 iulie, când se vor afişa rezultatele finale. În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere, şi tot în această perioadă fişele vor fi introduse în baza de date computerizată.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Pe 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile din învăţământul liceal de stat din judeţ. Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Unde depun dosarele

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 - 29 iulie. Potrivit metodologiei, media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA La nivel naţional, dintre cei 153.672 de candidaţi înscrişi la Evaluarea Naţio­nală au fost prezenţi 97,04% la proba de Limba şi literatura română, probă care avut loc luni.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Pentru prima dată, anul acesta, comisia naţională de examen a decis ca lucrările de la evaluarea naţională să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Săli supravegheate video

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Sălile de desfăşurare a examenelor vor fi supravegheate video şi audio. Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 9.00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul. Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise, iar supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii au la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Din momentul distribuirii subiectelor, nici un elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, aceştia având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop. De asemenea, nu au voie să intre cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Tel Verde pentru semnalarea neregulilor

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA „În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8-17”, se mai arată în comunicatul ministerului.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Să sperăm că rezultatele vor fi mai bune decât la simularea care a avut loc în februarie.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO VRANCEA. Cum a fost la matematică

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Ultima probă la Evaluarea Națională 2016, cea la Matematică, s-a încheiat.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Primul subiect a cuprins şase exerciţii „de încălzire”.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA La al doilea subiect de la proba de matematică de la examenul de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de desenat un paralelipiped dreptunghic şi de rezolvat mai multe funcţii şi expresii.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA La subiectul al treilea de la proba de matematică de la examenul de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de calculat ariile unor triunghiuri, perimetrul şi alte calcule pornind de la o prismă.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Fiecare proba scrisa dureaza 120 de minute. Media obtinuta la probele scrise ale Evaluarii Nationale are o pondere de 75 % din media de admitere in clasa a IX-a, restul de 25 % reprezentând media generala de absolvire a claselor V-VIII. Examenele vor continua marti (28 iunie), cu proba la Limba si literatura materna, respectiv miercuri (29 iunie), cu proba de Matematica. Afisarea primelor rezultate este programata sâmbata, 1 iulie, pâna la ora 16.00, iar cele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 5 iulie.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Doi asistenți în sală

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA În fiecare sală de examen vor fi prezenţi câte doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii vor avea la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea şi semnează de predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi cere părăsirea sălii, atunci acesta trebuie însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. Trebuie ştiut că timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Cum se calculează nota finală?

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA În procesul de evaluare a lucrărilor şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA În cazul în care diferenţa între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori, stabiliţi de preşedintele comisiei, iar nota acordată de aceştia, va fi nota finală.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Candidatul poate solicita comisiei judeţene să vadă lucrarea numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii; la vizualizare, elevul trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Câți elevi s-au înscris

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Peste 153.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină probele din cadrul Evaluării Naţionale, care va începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA  Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen din toată ţara.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA  Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri, afişarea rezultatelor urmând a se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16,00.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Când se depun contestațiile

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA  Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele", precizează MENCŞ.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Linia telefonică va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8,00 - 17,00. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de e-mail [email protected]

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Poliția în acțiune

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA este 5.100 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de la Evaluarea Naţională, informează IGPR.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA "Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Naţională 2016, 5.173 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 4.215 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române. Poliţiştii vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, pot afecta liniştea şi siguranţa publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor", se arată într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA  Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât Evaluarea Naţională să se desfăşoare în condiţii de normalitate, se menţionează în comunicat.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Calendarul examenelor

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Absolvenţii de gimnaziu susţin, începând de luni, Evaluarea Naţională.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Conform calendarului aprobat de MENCŞ, luni are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi - cea la Limba şi literatura maternă (scris, pentru absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale), iar miercuri - proba scrisă la Matematică.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA  Reguli la examene

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA  În zilele în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională, candidaţii trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineaţa, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00. Prima probă din cadrul Evaluării Naţionale are loc luni, la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să fie susţinută proba la Limba Maternă şi miercuri, proba la Matematică.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA  În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Pregătiri pentru examen

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Secretarul de stat Monica Cristina Anisie a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi directorii Caselor Corpului Didactic, în care a fost evaluată pregătirea examenelor naţionale din acest an, în special a evaluării naţionale de la clasa a VIII-a, din perspectiva resurselor umane implicate în organizarea şi desfăşurarea probelor.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, în videoconferinţa care a avut loc marţi, secretarul de stat Monica Cristina Anisie, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comisiei naţionale de organizare a evaluării naţionale, a solicitat preşedinţilor comisiilor judeţene să se asigure de existenţa condiţiilor necesare pentru buna desfăşurare a acestor teste, dar şi să semnaleze situaţiile speciale care necesită aprobarea comisiei.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA "În acest context, cei prezenţi au fost informaţi că, în conformitate cu prevederile metodologiei de examen, lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. În acest sens, siguranţa lucrărilor scrise va fi asigurată în baza procedurii privind modalitatea de transport şi prin măsuri specifice de natură a preveni situaţiile care pot afecta desfăşurarea procesului de corectare", se arată în comunicatul de presă.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA De asemenea, au fost luate în discuţie şi chestiuni punctuale referitoare la înscrierea în învăţămâtul preşcolar, constituirea comisiilor naţionale de specialitate pentru curriculum şi asigurarea necesarului de manuale pentru anul şcolar următor.

EDU.RO 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE VRANCEA Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. În acest an, evaluarea naţională de la clasa a VIII-a se desfăşoară între 27 iunie şi 5 iulie.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close