Antena 3 Evaluare Națională 2016 EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI. Notele la EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI. Notele la EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI

01 Iul 2016   •   11:24
 EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI. Notele la  EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Absolvenții de gimnaziu au susţinut, astăzi, a doua probă din cadrul Evaluării Naţionale. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, din cei 3.986 de elevi înscrişi pentru examen, 98 au absentat, înregistrându-se o prezenţă de 97,54%. EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Conducerea IŞJ a anunţat că nu au fost înregistrate incidente în sălile de examen.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Emoţiile candidaţilor nu s-au încheiat cu susţinerea probelor. Aceştia vor afla rezultatele pe 1 iulie. În aceeaşi zi vor putea fi depuse şi eventuale contestaţii, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 5 iulie. 

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Săptămâna a început cu emoţii pentru absolvenţii de gimnaziu. Aceştia au susţinut ieri proba scrisă la Limba şi literatura română, din cadrul Evaluării Naţionale. Pentru examen s-au înscris 3.986 de elevi, iar de la proba de ieri au lipsit 94 de elevi, prezenţa fiind de 97,64%. După încheierea examenului, lucrările au fost aduse la sediul IŞJ şi de aici trimise în centrul zonal de evaluare din alt judeţ.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI La ieşirea din examen câţiva candidaţi au afirmat că subiectele au fost uşoare şi că se aşteaptă la note mari.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Primul subiect a avut două cerinţe, prima legată de analiza poeziei „Salcâmi” de Anatol Baconsky, iar a doua, de redactare a unei compuneri de 150-250 de cuvinte în care elevii trebuiau să explice de ce poezia aparţine speciei pastel. Elevii vor primi 42 de puncte dacă au rezolvat corect primul subiect.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI La subiectul al doilea, elevii au primit un fragment dintr-un material cu tema Grădina pierdută a Edenului: locul în care ajungi doar cu elicopterul”, semnat de Andreea Marinas.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Elevii au avut de răspuns la şase întrebări referitoare la textul dat şi de redactat o naraţiune de 150-250 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zonă turistică.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Pentru rezolvarea corectă a subiectului al doilea, elevii vor primi 36 de puncte. Alte 12 puncte vor fi acordate pentru modul în care este redactată întreaga lucrare, unitatea compoziţiei, coerenţă şi vocabular. Zece puncte vor fi acordate din oficiu.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Pe 29 iunie 2016 elevii vor susţine proba scrisă la Matematică, urmând ca pe 1 iulie să fie anunţate rezultatele (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, intervalul orar 16.00 - 20.00 va fi rezervat depunerii eventualelor contestaţii. Lucrările ale căror note vor fi contestate vor fi reevaluate în perioada 2-4 iulie 2016, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 5 iulie.  

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI. Cum a fost la română

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Absolvenţii învăţământului gimnazial au susţinut astăzi proba scrisă la Limba şi literatura română, din cadrul Evaluării Naţionale. Potrivit celor precizate de Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru această probă s-au înscris 3986 elevi, prezenţa fiind de 97,64%. Ciprian Manolache a mai spus că proba s-a derulat fără probleme. Lucrările elevilor vor fi corectate în alt judeţ.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Primul subiect a avut două cerinţe, prima legată de analiza poeziei „Salcâmi” de Anatol Baconsky, iar a doua, de redactare a unei compuneri de 150-250 de cuvinte în care elevii trebuiau să explice de ce poezia aparţine speciei pastel. Elevii vor primi 42 de puncte dacă au rezolvat corect primul subiect.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI La subiectul al doilea, elevii au primit un fragment dintr-un material cu tema ”Grădina pierdută a Edenului: locul în care ajungi doar cu elicopterul”, semnat de Andreea Marinaş.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Elevii au avut de răspuns la şase întrebări referitoare la textul dat şi de redactat o naraţiune de 150-250 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zonă turistică.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Pentru rezolvarea corectă a celui de-al doilea subiect, elevii vor primi 36 de puncte. Alte 12 puncte vor fi acordate pentru modul în care este redactată întreaga lucrare, unitatea compoziţiei, coerenţă şi vocabular. Zece puncte vor fi acordate din oficiu.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Elevii vor susţine miercuri proba la matematică. 

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Prima probă începe luni, 27 iunie, Limba şi literatura română - probă scrisă, urmând ca în 28 iunie să aibă loc proba la Limba şi literatura maternă - probă scrisă, iar în 29 iunie matematica - probă scrisă. În data de 1 iulie va avea loc afişarea rezultatelor (până la ora 16), tot în 1 iulie putând fi depuse contestaţiile (orele 16.00 – 20.00). Rezolvarea acestora a fost prevăzută pentru perioada 2-4 iulie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 iulie.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI. Cum a fost la simulare

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Anul acesta, promovabilitatea la simularea evaluării naţionale a fost de 42,51%. Dezastrul a fost la matematică, unde doar 28,23% au luat note de trecere. La fel ca anul trecut, notele la simulare înregistrate în Bihor au fost foarte mici. Doar 42,51% din cei 5.485 de elevi au luat o notă care să le permită să ajungă la liceu, dintre care cele mai bune rezultate au fost la limba maternă (în general limba maghiară), 73,58%.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI La Limba română au luat notă de trecere 56,21%, în timp ce la matematică doar 28,23%. Anul trecut, de la o rată de promovabilitate de 47% la simulare s-a ajuns la  79,80 % la examen, cu o creştere de 6,3% comparativ cu rezultatele din 2014.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Fiecare proba scrisa dureaza 120 de minute. Media obtinuta la probele scrise ale Evaluarii Nationale are o pondere de 75 % din media de admitere in clasa a IX-a, restul de 25 % reprezentând media generala de absolvire a claselor V-VIII. Examenele vor continua marti (28 iunie), cu proba la Limba si literatura materna, respectiv miercuri (29 iunie), cu proba de Matematica. Afisarea primelor rezultate este programata sâmbata, 1 iulie, pâna la ora 16.00, iar cele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 5 iulie.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Doi asistenți în sală

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI În fiecare sală de examen vor fi prezenţi câte doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii vor avea la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea şi semnează de predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi cere părăsirea sălii, atunci acesta trebuie însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. Trebuie ştiut că timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Cum se calculează nota finală?

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI În procesul de evaluare a lucrărilor şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI În cazul în care diferenţa între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori, stabiliţi de preşedintele comisiei, iar nota acordată de aceştia, va fi nota finală.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Candidatul poate solicita comisiei judeţene să vadă lucrarea numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii; la vizualizare, elevul trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Câți elevi s-au înscris

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Peste 153.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină probele din cadrul Evaluării Naţionale, care va începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen din toată ţara.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri, afişarea rezultatelor urmând a se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16,00.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Când se depun contestațiile

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI "Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele", precizează MENCŞ.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Linia telefonică va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8,00 - 17,00. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de e-mail [email protected]

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Poliția în acțiune

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Peste 5.100 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de la Evaluarea Naţională, informează IGPR.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI "Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Naţională 2016, 5.173 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 4.215 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române. Poliţiştii vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, pot afecta liniştea şi siguranţa publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor", se arată într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât Evaluarea Naţională să se desfăşoare în condiţii de normalitate, se menţionează în comunicat.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Calendarul examenelor

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Absolvenţii de gimnaziu susţin, începând de luni, Evaluarea Naţională.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Conform calendarului aprobat de MENCŞ, luni are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi - cea la Limba şi literatura maternă (scris, pentru absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale), iar miercuri - proba scrisă la Matematică.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Reguli la examene

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI În zilele în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională, candidaţii trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineaţa, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00. Prima probă din cadrul Evaluării Naţionale are loc luni, la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să fie susţinută proba la Limba Maternă şi miercuri, proba la Matematică.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE BISTRIȚA Pregătiri pentru examen

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Secretarul de stat Monica Cristina Anisie a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi directorii Caselor Corpului Didactic, în care a fost evaluată pregătirea examenelor naţionale din acest an, în special a evaluării naţionale de la clasa a VIII-a, din perspectiva resurselor umane implicate în organizarea şi desfăşurarea probelor.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, în videoconferinţa care a avut loc marţi, secretarul de stat Monica Cristina Anisie, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comisiei naţionale de organizare a evaluării naţionale, a solicitat preşedinţilor comisiilor judeţene să se asigure de existenţa condiţiilor necesare pentru buna desfăşurare a acestor teste, dar şi să semnaleze situaţiile speciale care necesită aprobarea comisiei.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI "În acest context, cei prezenţi au fost informaţi că, în conformitate cu prevederile metodologiei de examen, lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. În acest sens, siguranţa lucrărilor scrise va fi asigurată în baza procedurii privind modalitatea de transport şi prin măsuri specifice de natură a preveni situaţiile care pot afecta desfăşurarea procesului de corectare", se arată în comunicatul de presă.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI De asemenea, au fost luate în discuţie şi chestiuni punctuale referitoare la înscrierea în învăţământul preşcolar, constituirea comisiilor naţionale de specialitate pentru curriculum şi asigurarea necesarului de manuale pentru anul şcolar următor.

EDU.RO 2016. EVALUAREA NAȚIONALĂ REZULTATE BOTOȘANI Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. În acest an, evaluarea naţională de la clasa a VIII-a se desfăşoară între 27 iunie şi 5 iulie.

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close