Antena 3 Evaluare Națională 2016 EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA. Notele la EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA. Notele la EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA

30 Iun 2016   •   23:57
EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA. Notele la EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Simularea examenului de Evaluare Naţională - ca exerciţiu de verificare a nivelului de pregătire al elevilor de clasa a VIII-a înaintea testării finale de absolvire a gimnaziului - prefigurează nişte tradiţionale mirări din partea celor care, prin vară, îşi vor aduce iarăşi aminte de sistemul de învăţământ şi lipsurile lui. EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA 

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA. Cum a fost la simulare

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Se pot formula de pe acum subiectele de dezbatere, în condiţiile în care mai puţin de jumătate dintre elevii bistriţeni de a VIII-a care au participat la simularea Evaluării Naţionale, în ultima săptămână din luna februarie, au obţinut medii generale peste 5, la o prezenţă la cele trei probe - limba română, limba maternă şi matematică - de 95 la sută.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Mai exact, 41,19 la sută, însemnând 1.293 de elevi. Prin urmare, încă pe atâţia şi câţiva în plus au luat 10... împărţit la doi, minus ceva şi încă ceva, şi încă ceva, după cât de „capabil” a fost fiecare. Cei mai mulţi elevi bistriţeni au probleme cu matematica, doar 27 la sută dintre participanţi obţinând note peste 5. La limba română – 64 la sută, la limba maternă – 91 la sută.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA „În perioada imediat următoare aceste note vor fi discutate la nivelul şcolilor cu elevii, părinţii şi cadrele didactice. Fiecare şcoală va întocmi un plan de măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare ale elevilor”, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Prima probă începe luni, 27 iunie, Limba şi literatura română - probă scrisă, urmând ca în 28 iunie să aibă loc proba la Limba şi literatura maternă - probă scrisă, iar în 29 iunie matematica - probă scrisă. În data de 1 iulie va avea loc afişarea rezultatelor (până la ora 16), tot în 1 iulie putând fi depuse contestaţiile (orele 16.00 – 20.00). Rezolvarea acestora a fost prevăzută pentru perioada 2-4 iulie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 iulie.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA. Cum a fost la simulare

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Anul acesta, promovabilitatea la simularea evaluării naţionale a fost de 42,51%. Dezastrul a fost la matematică, unde doar 28,23% au luat note de trecere. La fel ca anul trecut, notele la simulare înregistrate în Bihor au fost foarte mici. Doar 42,51% din cei 5.485 de elevi au luat o notă care să le permită să ajungă la liceu, dintre care cele mai bune rezultate au fost la limba maternă (în general limba maghiară), 73,58%.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA La Limba română au luat notă de trecere 56,21%, în timp ce la matematică doar 28,23%. Anul trecut, de la o rată de promovabilitate de 47% la simulare s-a ajuns la  79,80 % la examen, cu o creştere de 6,3% comparativ cu rezultatele din 2014.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Fiecare proba scrisa dureaza 120 de minute. Media obtinuta la probele scrise ale Evaluarii Nationale are o pondere de 75 % din media de admitere in clasa a IX-a, restul de 25 % reprezentând media generala de absolvire a claselor V-VIII. Examenele vor continua marti (28 iunie), cu proba la Limba si literatura materna, respectiv miercuri (29 iunie), cu proba de Matematica. Afisarea primelor rezultate este programata sâmbata, 1 iulie, pâna la ora 16.00, iar cele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 5 iulie.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Doi asistenți în sală

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA În fiecare sală de examen vor fi prezenţi câte doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii vor avea la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea şi semnează de predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi cere părăsirea sălii, atunci acesta trebuie însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. Trebuie ştiut că timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Cum se calculează nota finală?

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA În procesul de evaluare a lucrărilor şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA În cazul în care diferenţa între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori, stabiliţi de preşedintele comisiei, iar nota acordată de aceştia, va fi nota finală.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Candidatul poate solicita comisiei judeţene să vadă lucrarea numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii; la vizualizare, elevul trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Câți elevi s-au înscris

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Peste 153.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină probele din cadrul Evaluării Naţionale, care va începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen din toată ţara.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri, afişarea rezultatelor urmând a se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16,00.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Când se depun contestațiile

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA "Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele", precizează MENCŞ.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Linia telefonică va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8,00 - 17,00. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de e-mail [email protected]

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Poliția în acțiune

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Peste 5.100 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de la Evaluarea Naţională, informează IGPR.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA "Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Naţională 2016, 5.173 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 4.215 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române. Poliţiştii vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, pot afecta liniştea şi siguranţa publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor", se arată într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât Evaluarea Naţională să se desfăşoare în condiţii de normalitate, se menţionează în comunicat.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Calendarul examenelor

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Absolvenţii de gimnaziu susţin, începând de luni, Evaluarea Naţională.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Conform calendarului aprobat de MENCŞ, luni are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi - cea la Limba şi literatura maternă (scris, pentru absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale), iar miercuri - proba scrisă la Matematică.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Reguli la examene

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA În zilele în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională, candidaţii trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineaţa, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00. Prima probă din cadrul Evaluării Naţionale are loc luni, la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să fie susţinută proba la Limba Maternă şi miercuri, proba la Matematică.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Pregătiri pentru examen

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Secretarul de stat Monica Cristina Anisie a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi directorii Caselor Corpului Didactic, în care a fost evaluată pregătirea examenelor naţionale din acest an, în special a evaluării naţionale de la clasa a VIII-a, din perspectiva resurselor umane implicate în organizarea şi desfăşurarea probelor.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, în videoconferinţa care a avut loc marţi, secretarul de stat Monica Cristina Anisie, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comisiei naţionale de organizare a evaluării naţionale, a solicitat preşedinţilor comisiilor judeţene să se asigure de existenţa condiţiilor necesare pentru buna desfăşurare a acestor teste, dar şi să semnaleze situaţiile speciale care necesită aprobarea comisiei.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA "În acest context, cei prezenţi au fost informaţi că, în conformitate cu prevederile metodologiei de examen, lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. În acest sens, siguranţa lucrărilor scrise va fi asigurată în baza procedurii privind modalitatea de transport şi prin măsuri specifice de natură a preveni situaţiile care pot afecta desfăşurarea procesului de corectare", se arată în comunicatul de presă.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA De asemenea, au fost luate în discuţie şi chestiuni punctuale referitoare la înscrierea în învăţământul preşcolar, constituirea comisiilor naţionale de specialitate pentru curriculum şi asigurarea necesarului de manuale pentru anul şcolar următor.

EDU.RO 2016. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ BISTRIȚA Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. În acest an, evaluarea naţională de la clasa a VIII-a se desfăşoară între 27 iunie şi 5 iulie.

 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close