Antena 3 Evaluare Națională 2016 EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI. Notele la EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI. Notele la EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI

01 Iul 2016   •   11:04
EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI. Notele la EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Elevii ieşeni din clasa a VIII-a au susținut probele Evaluării Naţionale, începând cu testarea de la Limba şi literatura română, probă scrisă. Astăzi a venit ziua afișării rezultatelor. EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Câți elevi ieșeni au fost

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Din datele centralizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean din Iaşi, există 6.332 de candidaţi la nivelul judeţului nostru şi 186 de centre de examen. Proba scrisă va dura două ore elevii vor primi subiectele la ora 9.00. Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Stiinţifice a specificat faptul că la nivelul întregii ţări există 153.522 de candidaţi şi 4.809 centre de examinare, pentru proba care va fi susţinută luni.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Elevii care au absolvit anul acesta clasa a VIII-a au susţinut ieri ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale. Pe baza notelor obţinute la aceste două probe, română, matematică, dar şi a probei la limba maternă pentru cei de alte naţionalităţi, elevii vor fi repartizaţi la liceele din judeţ. Media de la exa­men este mai importantă decât a fost acum câţiva ani deaorece reprezintă 75% din media de absolvire, în timp ce media anilor de studiu reprezintă doar 25%. 

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI La primul subiect de la matematică, elevii au avut de rezolvat şase cerinţe, mai dificile fiind cele ce cereau calcularea perimetrului unui pătrat, a unui unghi dintr-un cub şi o diagramă. Subiectul II a avut cinci cerinţe: elevii au avut de desenat un paralelipiped dreptunghic, de rezolvat o problemă de aritmetică şi de rezolvat funcţii. La ultimul subiect, format din alte două subpuncte, a picat o problemă de geometrie ce a vizat perimetrul unui triunghi dat, aria unei prisme şi plane perpendiculare.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Azi se afișează rezultatele

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Vineri, 1 iulie, se vor afişa rezultatele, iar după ora 16 elevii ne­mulţumiţi de note pot depune contestaţii până la ora 20.  Rezolvarea contestaţiilor va avea loc până pe 5 iulie, când se vor afişa rezultatele finale. În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere, şi tot în această perioadă fişele vor fi introduse în baza de date computerizată.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Pe 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile din învăţământul liceal de stat din judeţ. Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Unde depun dosarele

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 - 29 iulie. Potrivit metodologiei, media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI La nivel naţional, dintre cei 153.672 de candidaţi înscrişi la Evaluarea Naţio­nală au fost prezenţi 97,04% la proba de Limba şi literatura română, probă care avut loc luni. La prima probă, şase elevi de la şcolile din ţară au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. La Iaşi, dintre cei 6.332 elevi înscrişi, la probe s-au prezentat peste 97% din total.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Pentru prima dată, anul acesta, comisia naţională de examen a decis ca lucrările de la evaluarea naţională să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Cum a fost la română

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Elevii ieşeni din clasa a VIII-a au început de astăzi să susţină probele Evaluării Naţionale, cu testarea de la Limba şi literatura română, probă scrisă.  

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Din datele centralizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean din Iaşi, există 6.332 de candidaţi la nivelul judeţului nostru şi 186 de centre de examen. Proba scrisă va dura două ore elevii vor primi subiectele la ora 9.00. Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Stiinţifice a specificat faptul că la nivelul întregii ţări există 153.522 de candidaţi şi 4.809 centre de examinare, pentru proba care va fi susţinută luni.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI. Cum a fost la simulare

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Elevii ieşeni par să fi luat mai în serios pregătirea pentru evaluarea naţională şi pentru bacalaureat. Rezultatele simulării din luna februarie i-au mulţumit pe profesorii ieşeni, întrucât acum s-au înregistrat creşteri pe toată linia, atât la procentul de prezenţă, cât şi la cel de promovabilitate.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Din cei 7.946 de elevi de clasa a VIII-a participanţi la simulare, 60,37% au fost declaraţi „reuşiţi”, cu cinci procente mai mult decât la examenul din decembrie. Dacă la limba română peste 71% dintre elevi reuşesc să ia o notă mai mare de 5, la matematică, doar 47,68% se mândresc cu o notă de trecere. Chiar şi aşa, spre deosebire de simularea din luna decembrie, inspectorii au constatat o îmbunătăţire a cunoştinţelor, creşterea procentului de promovabilitate fiind de 7%.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI „Elevii nu citesc cu răbdare şi atenţie problemele de matematică cu caracter practic, de aceea sunt punctaje foarte scăzute la acestea, o dificultate majoră reprezentând-o transpunerea textului problemelor în limbaj matematic”, arată inspectorii de specialitate. De asemenea, mulţi tineri nu cunosc termenii şi conceptele matematice, fiind imposibil să ajungă la un rezultat corect. Şase unităţi de învăţământ au obţinut promovabilitate 100% la simularea evaluării naţionale – Colegiul Naţional, „C. Negruzzi”, „E. Racoviţă”, „Ştefan cel Mare” Hârlău, „M. Sadoveanu” Paşcani şi Liceul „I. Neculce” din Târgu Frumos. Codaşele clasamentului sunt Şcoala Gimnazială Crucea - Lungani şi Şcoala Gimnazială Hălceni - Şipote, unde niciun elev nu a promovat.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Săli supravegheate video

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Sălile de desfăşurare a examenelor vor fi supravegheate video şi audio. Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 9.00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul. Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise, iar supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii au la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Din momentul distribuirii subiectelor, nici un elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, aceştia având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop. De asemenea, nu au voie să intre cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Tel Verde pentru semnalarea neregulilor

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI  Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI „În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8-17”, se mai arată în comunicatul ministerului.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI  Să sperăm că rezultatele vor fi mai bune decât la simularea care a avut loc în februarie.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI. Cum a fost la matematică

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Ultima probă la Evaluarea Națională 2016, cea la Matematică, s-a încheiat.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Primul subiect a cuprins şase exerciţii „de încălzire”.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI  La al doilea subiect de la proba de matematică de la examenul de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de desenat un paralelipiped dreptunghic şi de rezolvat mai multe funcţii şi expresii.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI La subiectul al treilea de la proba de matematică de la examenul de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de calculat ariile unor triunghiuri, perimetrul şi alte calcule pornind de la o prismă.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Fiecare proba scrisa dureaza 120 de minute. Media obtinuta la probele scrise ale Evaluarii Nationale are o pondere de 75 % din media de admitere in clasa a IX-a, restul de 25 % reprezentând media generala de absolvire a claselor V-VIII. Examenele vor continua marti (28 iunie), cu proba la Limba si literatura materna, respectiv miercuri (29 iunie), cu proba de Matematica. Afisarea primelor rezultate este programata sâmbata, 1 iulie, pâna la ora 16.00, iar cele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 5 iulie.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Doi asistenți în sală

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI În fiecare sală de examen vor fi prezenţi câte doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii vor avea la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea şi semnează de predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi cere părăsirea sălii, atunci acesta trebuie însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. Trebuie ştiut că timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Cum se calculează nota finală?

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI În procesul de evaluare a lucrărilor şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI În cazul în care diferenţa între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori, stabiliţi de preşedintele comisiei, iar nota acordată de aceştia, va fi nota finală.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Candidatul poate solicita comisiei judeţene să vadă lucrarea numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii; la vizualizare, elevul trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Câți elevi s-au înscris

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI  Peste 153.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină probele din cadrul Evaluării Naţionale, care va începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI  Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen din toată ţara.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI  Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri, afişarea rezultatelor urmând a se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16,00.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Când se depun contestațiile

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI "Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele", precizează MENCŞ.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Linia telefonică va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8,00 - 17,00. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de e-mail [email protected]

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Poliția în acțiune

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Peste 5.100 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de la Evaluarea Naţională, informează IGPR.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI  "Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Naţională 2016, 5.173 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 4.215 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române. Poliţiştii vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, pot afecta liniştea şi siguranţa publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor", se arată într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât Evaluarea Naţională să se desfăşoare în condiţii de normalitate, se menţionează în comunicat.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Calendarul examenelor

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Absolvenţii de gimnaziu susţin, începând de luni, Evaluarea Naţională.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Conform calendarului aprobat de MENCŞ, luni are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi - cea la Limba şi literatura maternă (scris, pentru absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale), iar miercuri - proba scrisă la Matematică.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Reguli la examene

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI În zilele în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională, candidaţii trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineaţa, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00. Prima probă din cadrul Evaluării Naţionale are loc luni, la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să fie susţinută proba la Limba Maternă şi miercuri, proba la Matematică.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO. REZULTATE CLUJ Pregătiri pentru examen

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Secretarul de stat Monica Cristina Anisie a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi directorii Caselor Corpului Didactic, în care a fost evaluată pregătirea examenelor naţionale din acest an, în special a evaluării naţionale de la clasa a VIII-a, din perspectiva resurselor umane implicate în organizarea şi desfăşurarea probelor.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, în videoconferinţa care a avut loc marţi, secretarul de stat Monica Cristina Anisie, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comisiei naţionale de organizare a evaluării naţionale, a solicitat preşedinţilor comisiilor judeţene să se asigure de existenţa condiţiilor necesare pentru buna desfăşurare a acestor teste, dar şi să semnaleze situaţiile speciale care necesită aprobarea comisiei.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI "În acest context, cei prezenţi au fost informaţi că, în conformitate cu prevederile metodologiei de examen, lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. În acest sens, siguranţa lucrărilor scrise va fi asigurată în baza procedurii privind modalitatea de transport şi prin măsuri specifice de natură a preveni situaţiile care pot afecta desfăşurarea procesului de corectare", se arată în comunicatul de presă.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI De asemenea, au fost luate în discuţie şi chestiuni punctuale referitoare la înscrierea în învăţămâtul preşcolar, constituirea comisiilor naţionale de specialitate pentru curriculum şi asigurarea necesarului de manuale pentru anul şcolar următor.

EDU.RO EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. În acest an, evaluarea naţională de la clasa a VIII-a se desfăşoară între 27 iunie şi 5 iulie.

 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close