Antena 3 Evaluare Națională 2016 EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD. Află EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD. Află EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD

01 Iul 2016   •   11:37
EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD. Află EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD Elevii de clasa a VIII-a din judeţul Arad vor intra de vineri în vacanță, înscrierile pentru Evaluarea Națională urmând să se facă între 15 și 17 iunie. EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD Pe 27 iunie va avea loc proba la Limba și literatura română – probă scrisă, pe 28 iunie – cea la Limba și literatura maternă – probă scrisă pentru absolvenții de gimnaziu aparținând minorităților naționale, iar pe 29 iunie – proba la Matematică. EDU.RO 2016 . EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD Ce trebuie să știi azi

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD Rezultatele se vor afișa pe 1 iulie până la ora 16,00 și tot în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile, între orele 16,00 – 20,00. Rezultatele finale după contestații vor fi făcute publice pe 5 iulie. Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat pentru absolvenții de gimnaziu va fi pe 19 iulie, potrivit calendarului admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul 2016 – 2017.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD Între 8 și 12 iulie vor fi completate opțiunile în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora asistați de diriginți. Pe 20 iulie se vor afișa de către fiecare unitate de învățământ liceal listele candidaților repartizați în acea unitate. Pe 28 iulie va avea loc a doua repartizare computerizată și se va afișa de către fiecare unitate de învățământ liceal de stat lista candidaților repartizați în acea unitate în a doua etapă.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD A treia repartizare computerizată a absolvenților clasei a VIII-a, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare, va avea loc pe 1 și 2 septembrie.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD În ceea ce privește admiterea candidaților pentru învățământul seral și pentru cel cu frecvență redusă repartizarea acestora se va face în perioada 27 – 29 iulie. Între 11 și 13 iulie se va face repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi, iar între 14 și 16 iulie înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD Câți elevi s-au înscris

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD Peste 153.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină probele din cadrul Evaluării Naţionale, care va începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen din toată ţara.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE ARAD Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri, afişarea rezultatelor urmând a se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16,00.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD Când se depun contestațiile

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD "Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele", precizează MENCŞ.

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD Linia telefonică va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8,00 - 17,00. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de e-mail [email protected]

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD Poliția în acțiune

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD Peste 5.100 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de la Evaluarea Naţională, informează IGPR.

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD "Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Naţională 2016, 5.173 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 4.215 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române. Poliţiştii vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, pot afecta liniştea şi siguranţa publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor", se arată într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât Evaluarea Naţională să se desfăşoare în condiţii de normalitate, se menţionează în comunicat.

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD Calendarul examenelor

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD Absolvenţii de gimnaziu susţin, începând de luni, Evaluarea Naţională.

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD Conform calendarului aprobat de MENCŞ, luni are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi - cea la Limba şi literatura maternă (scris, pentru absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale), iar miercuri - proba scrisă la Matematică.

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD Reguli la examene

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD  În zilele în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională, candidaţii trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineaţa, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00. Prima probă din cadrul Evaluării Naţionale are loc luni, la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să fie susţinută proba la Limba Maternă şi miercuri, proba la Matematică.

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD  În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD Potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD  De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD Pregătiri pentru examen

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD  Secretarul de stat Monica Cristina Anisie a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi directorii Caselor Corpului Didactic, în care a fost evaluată pregătirea examenelor naţionale din acest an, în special a evaluării naţionale de la clasa a VIII-a, din perspectiva resurselor umane implicate în organizarea şi desfăşurarea probelor.

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, în videoconferinţa care a avut loc marţi, secretarul de stat Monica Cristina Anisie, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comisiei naţionale de organizare a evaluării naţionale, a solicitat preşedinţilor comisiilor judeţene să se asigure de existenţa condiţiilor necesare pentru buna desfăşurare a acestor teste, dar şi să semnaleze situaţiile speciale care necesită aprobarea comisiei.

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD "În acest context, cei prezenţi au fost informaţi că, în conformitate cu prevederile metodologiei de examen, lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. În acest sens, siguranţa lucrărilor scrise va fi asigurată în baza procedurii privind modalitatea de transport şi prin măsuri specifice de natură a preveni situaţiile care pot afecta desfăşurarea procesului de corectare", se arată în comunicatul de presă.

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD  De asemenea, au fost luate în discuţie şi chestiuni punctuale referitoare la înscrierea în învăţământul preşcolar, constituirea comisiilor naţionale de specialitate pentru curriculum şi asigurarea necesarului de manuale pentru anul şcolar următor.

EDU.RO. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE ARAD Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. În acest an, evaluarea naţională de la clasa a VIII-a se desfăşoară între 27 iunie şi 5 iulie.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close