Antena 3 Evaluare Națională 2016 EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV. Notele la EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV. Notele la EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV

30 Iun 2016   •   23:22
EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV. Notele la EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Prima probă a Evaluării Naţionale a fost cu emoţii şi pentru organizatorii locali, Inspectoratul Şcolar al Judeţului (IŞJ) Braşov şi cadrele didactice din două şcoli gimnaziale, nu doar pentru copii şi părinţi. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Potrivit Arianei Bucur (foto), inspectorul şcolar general al IŞJ Braşov, în şcolile din Ghimbav şi din Cristian, dimineaţă s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică. „Ne-am speriat, am crezut că nu se va putea desfăşura examenul, dar, din fericire, situaţia s-a remediat până la ora 9.00, când trebuia să înceapă proba. Nu ştim ce s-a întâmplat exact, am înţeles că a fost o defecţiune din cauza căldurii”, a declarat Bucur. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Şefa IŞJ spune că s-au mai confruntat cu o problemă: aplicaţia informatică implementată în premieră de Ministerul Educaţiei pentru monitorizarea prezenţei candidaţilor la examen nu funcţionează: „Până acum sunam la fiecare centru de examen să aflăm câţi s-au prezentat, iar aplicaţia ar trebui să ne informeze în timp real, dar din păcate, nu a funcţionat. Poate va fi remediată problema până după-amiază”.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV. Modelul Bac-ului

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV În premieră, după modelul Bacalaureatului din 2015, lucrările candidaţilor la Evaluarea Națională – clasa a VIII-a vor fi evaluate în centre zonale din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. De asemenea, lucrările vor fi transportate în măsuri de siguranţă pentru a preveni situaţiile care pot afecta desfăşurarea procesului de corectare.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Evaluarea Naţională va debuta luni, 27 iunie 2016, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, va continua marţi, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba maternă, susținută de absolvenții care au studiat în limbile minorităţilor naţionale. Miercuri, pe 29 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a vor încheia seria testărilor cu proba scrisă la Matematică. Primele rezultate vor fi afişate pe 1 iulie, până în ora 16.00, iar imediat după această oră elevii nemulţumiţi de nota finală vor putea depune contestaţii până la ora 20.00. Rezultatele finale după contestaţii vor fi afişate pe 5 iulie.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV La Evaluarea Naţională 2016, în total, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen în care se va desfăşura evaluarea, a anunţat sâmbătă Ministerul Educaţiei. La Brașov erau înscriși în clasa a VIII-a, în anul școlar 2015/2016, circa 4.500 de elevi.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Ce reguli trebuie să respecte candidații

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Sălile de desfăşurare a examenelor vor fi supravegheate video şi audio. Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 9.00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul. Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise, iar supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii au la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Din momentul distribuirii subiectelor, nici un elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, aceştia având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop. De asemenea, nu au voie să intre cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Tel Verde pentru semnalarea neregulilor

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV „În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8-17”, se mai arată în comunicatul ministerului.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Să sperăm că rezultatele vor fi mai bune decât la simularea care a avut loc în februarie.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV. Cum a fost la matematică

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Ultima probă la Evaluarea Națională 2016, cea la Matematică, s-a încheiat.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Primul subiect a cuprins şase exerciţii „de încălzire”.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV La al doilea subiect de la proba de matematică de la examenul de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de desenat un paralelipiped dreptunghic şi de rezolvat mai multe funcţii şi expresii.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV La subiectul al treilea de la proba de matematică de la examenul de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de calculat ariile unor triunghiuri, perimetrul şi alte calcule pornind de la o prismă.

 

 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Fiecare proba scrisa dureaza 120 de minute. Media obtinuta la probele scrise ale Evaluarii Nationale are o pondere de 75 % din media de admitere in clasa a IX-a, restul de 25 % reprezentând media generala de absolvire a claselor V-VIII. Examenele vor continua marti (28 iunie), cu proba la Limba si literatura materna, respectiv miercuri (29 iunie), cu proba de Matematica. Afisarea primelor rezultate este programata sâmbata, 1 iulie, pâna la ora 16.00, iar cele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 5 iulie.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Doi asistenți în sală

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV În fiecare sală de examen vor fi prezenţi câte doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii vor avea la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea şi semnează de predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi cere părăsirea sălii, atunci acesta trebuie însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. Trebuie ştiut că timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Cum se calculează nota finală?

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV În procesul de evaluare a lucrărilor şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV În cazul în care diferenţa între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori, stabiliţi de preşedintele comisiei, iar nota acordată de aceştia, va fi nota finală.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Candidatul poate solicita comisiei judeţene să vadă lucrarea numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii; la vizualizare, elevul trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Câți elevi s-au înscris

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Peste 153.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină probele din cadrul Evaluării Naţionale, care va începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen din toată ţara.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri, afişarea rezultatelor urmând a se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16,00.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Când se depun contestațiile

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV "Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele", precizează MENCŞ.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Linia telefonică va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8,00 - 17,00. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de e-mail [email protected]

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Poliția în acțiune

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Peste 5.100 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de la Evaluarea Naţională, informează IGPR.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV "Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Naţională 2016, 5.173 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 4.215 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române. Poliţiştii vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, pot afecta liniştea şi siguranţa publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor", se arată într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât Evaluarea Naţională să se desfăşoare în condiţii de normalitate, se menţionează în comunicat.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Calendarul examenelor

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Absolvenţii de gimnaziu susţin, începând de luni, Evaluarea Naţională.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Conform calendarului aprobat de MENCŞ, luni are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi - cea la Limba şi literatura maternă (scris, pentru absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale), iar miercuri - proba scrisă la Matematică.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Reguli la examene

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV În zilele în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională, candidaţii trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineaţa, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00. Prima probă din cadrul Evaluării Naţionale are loc luni, la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să fie susţinută proba la Limba Maternă şi miercuri, proba la Matematică.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

EDU.RO 2016. EVALUARE NAȚIONALĂ REZULTATE BISTRIȚA Pregătiri pentru examen

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Secretarul de stat Monica Cristina Anisie a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi directorii Caselor Corpului Didactic, în care a fost evaluată pregătirea examenelor naţionale din acest an, în special a evaluării naţionale de la clasa a VIII-a, din perspectiva resurselor umane implicate în organizarea şi desfăşurarea probelor.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, în videoconferinţa care a avut loc marţi, secretarul de stat Monica Cristina Anisie, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comisiei naţionale de organizare a evaluării naţionale, a solicitat preşedinţilor comisiilor judeţene să se asigure de existenţa condiţiilor necesare pentru buna desfăşurare a acestor teste, dar şi să semnaleze situaţiile speciale care necesită aprobarea comisiei.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV "În acest context, cei prezenţi au fost informaţi că, în conformitate cu prevederile metodologiei de examen, lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. În acest sens, siguranţa lucrărilor scrise va fi asigurată în baza procedurii privind modalitatea de transport şi prin măsuri specifice de natură a preveni situaţiile care pot afecta desfăşurarea procesului de corectare", se arată în comunicatul de presă.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV De asemenea, au fost luate în discuţie şi chestiuni punctuale referitoare la înscrierea în învăţământul preşcolar, constituirea comisiilor naţionale de specialitate pentru curriculum şi asigurarea necesarului de manuale pentru anul şcolar următor.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE BRAȘOV Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. În acest an, evaluarea naţională de la clasa a VIII-a se desfăşoară între 27 iunie şi 5 iulie.

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close