Antena 3 Evaluare Națională 2016 EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA. Notele la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA. Notele la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA

30 Iun 2016   •   23:25
EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA. Notele la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Astăzi încep examenele de Evaluare Națională. Absolvenții claselor a VIII-a vor susține proba scrisă la Limba și literatura română, examen care evaluează competențele pe care le-au dobândit în învățământul gimnazial. EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Câți elevi s-au înscris

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Potrivit informațiilor oferite de Valentin Stancu, purtător de cuvânt IȘJ Dâmbovița, la nivelul județului Dâmbovița sunt înscriși 4290 candidați, patru dintre aceștia provenind din promoții anterioare.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Sunt organizate 115 centre de comunicare în unitățile de învățământ din județ, 160 de comisii (corespunzătoare unităților în care se susține examenul) și două centre zonale de evaluare. Din totalul de 4337 absolvenți de clasa a VIII-a, 47 au ales să meargă direct la școala profesională.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Anul acesta, ca noutate, lucrările vor fi corectate în alt județ, județul Dâmbovița urmând să corecteze lucrările care provin dintr-un județ care va fi stabilit de către MENCS.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Parteneriat cu Biserica

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA În cadrul ultimei conferințe de presă, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița au făcut o prezentare a rezultatelor simulării examenului național pe care l-au susținut elevii claselor a VIII-a. Rezultatele, la nivelul județului nostru, nu au fost tocmai îmbucurătoare, procentul de promovabilitate fiind de 40,94%. Din cei 4600 de elevi care s-au prezentat la examene, în mediul urban au promovat 56%, iar în mediul rural doar 32%.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA ”Ne îngrijorează foarte mult aceste rezultate, cu atât mai mult cu cât există un număr de 32 de școli gimnaziale unde procentul de promovare este situat sub pragul de 10%, și ajunge în unele unități de învățământ până la 0%. Aici putem să dăm exemple concrete școlile de la Fântânele, Cojasca, Pitaru-Potlogi, Pătroaia Vale, Glod sau școala Smaranda Gheorghiu din Târgoviște. Inspectoratul Școlar a luat act de aceste rezultate și îndată a elaborat un plan de măsuri privind îmbunătățirea rezultatelor pentru examenul din vară. Planul de măsuri are ca obiect realizarea de pregătire suplimentară pentru elevi, în fiecare școală, la materiile matematică și limba și literatura română. Ne-am izbit însă de o anumită atitudine, atât din partea profesorilor cât și din partea directorilor, motivând că elevii nu frecventează aceste ore de pregătire. În aceste condiții ne-am gândit să cerem sprijin reprezentanților Arhiepiscopiei Târgoviște, printr-o colaborare mai eficientă cu preotul paroh din zona respectivă, care ar putea să convingă familiile copiilor de importanța pregătirii suplimentare, de importanța educației și importanța frecventării orelor de curs ”, a declarat inspectorul general adjunct, Gabriela Istrate.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA ”Marea problemă în aceste comunități este să comunici cu părinții, pentru că părintele nu vine la școală. Atunci când părintele are principala grijă cum pun pâine pe masă mâine, problema școlii rămâne în planul doi și atunci ne-am gândit să încercăm și dinspre alte autorități morale, să spunem așa.”. –prof. Sorin Ion, inspector școlar general

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Reprezentanții Arhiepiscopiei, prezenți la conferința de presă, au declarat că vor face tot pot ca, în colaborare cu preoții parohi din fiecare localitate, să aibă discuții cu familiile copiilor din școlile vizate, astfel încât să se înțeleagă importanța meditațiilor gratuite oferite de profesori, pentru Evaluarea Națională.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Parteneriatul dintre IȘJ și Arhiepiscopie va purta numele ”Biserica și Școala, alianță pentru o speranță” și se va derula până în luna iunie a acestui an, când încep examenele.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Prima probă a Evaluării Naţionale, de  limba şi literatura română, va avea loc  luni,   27 iunie, urmând ca proba scrisă la matematică, să se desfășoare miercuri, 29 iunie a.c. Rezultatele vor fi afişate vineri, 1 iulie, până la ora 16.00.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Probele scrise încep la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei respective, până la ora 8.30. Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de fiecare elev.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA În acest an, lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Săli supravegheate video

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Sălile de desfăşurare a examenelor vor fi supravegheate video şi audio. Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 9.00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul. Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise, iar supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii au la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Din momentul distribuirii subiectelor, nici un elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, aceştia având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop. De asemenea, nu au voie să intre cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Tel Verde pentru semnalarea neregulilor

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA „În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8-17”, se mai arată în comunicatul ministerului.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Să sperăm că rezultatele vor fi mai bune decât la simularea care a avut loc în februarie.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA. Cum a fost la matematică

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Ultima probă la Evaluarea Națională 2016, cea la Matematică, s-a încheiat.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Primul subiect a cuprins şase exerciţii „de încălzire”.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA La al doilea subiect de la proba de matematică de la examenul de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de desenat un paralelipiped dreptunghic şi de rezolvat mai multe funcţii şi expresii.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA La subiectul al treilea de la proba de matematică de la examenul de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de calculat ariile unor triunghiuri, perimetrul şi alte calcule pornind de la o prismă.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Fiecare proba scrisa dureaza 120 de minute. Media obtinuta la probele scrise ale Evaluarii Nationale are o pondere de 75 % din media de admitere in clasa a IX-a, restul de 25 % reprezentând media generala de absolvire a claselor V-VIII. Examenele vor continua marti (28 iunie), cu proba la Limba si literatura materna, respectiv miercuri (29 iunie), cu proba de Matematica. Afisarea primelor rezultate este programata sâmbata, 1 iulie, pâna la ora 16.00, iar cele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 5 iulie.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Doi asistenți în sală

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA În fiecare sală de examen vor fi prezenţi câte doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii vor avea la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea şi semnează de predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi cere părăsirea sălii, atunci acesta trebuie însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. Trebuie ştiut că timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Cum se calculează nota finală?

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA În procesul de evaluare a lucrărilor şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA În cazul în care diferenţa între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori, stabiliţi de preşedintele comisiei, iar nota acordată de aceştia, va fi nota finală.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Candidatul poate solicita comisiei judeţene să vadă lucrarea numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii; la vizualizare, elevul trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Câți elevi s-au înscris

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Peste 153.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină probele din cadrul Evaluării Naţionale, care va începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen din toată ţara.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri, afişarea rezultatelor urmând a se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16,00.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Când se depun contestațiile

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA "Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele", precizează MENCŞ.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Linia telefonică va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8,00 - 17,00. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de e-mail [email protected]

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Poliția în acțiune

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Peste 5.100 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de la Evaluarea Naţională, informează IGPR.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA "Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Naţională 2016, 5.173 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 4.215 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române. Poliţiştii vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, pot afecta liniştea şi siguranţa publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor", se arată într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât Evaluarea Naţională să se desfăşoare în condiţii de normalitate, se menţionează în comunicat.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Calendarul examenelor

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Absolvenţii de gimnaziu susţin, începând de luni, Evaluarea Naţională.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Conform calendarului aprobat de MENCŞ, luni are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi - cea la Limba şi literatura maternă (scris, pentru absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale), iar miercuri - proba scrisă la Matematică.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Reguli la examene

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA În zilele în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională, candidaţii trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineaţa, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00. Prima probă din cadrul Evaluării Naţionale are loc luni, la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să fie susţinută proba la Limba Maternă şi miercuri, proba la Matematică.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO. REZULTATE CLUJ Pregătiri pentru examen

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Secretarul de stat Monica Cristina Anisie a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi directorii Caselor Corpului Didactic, în care a fost evaluată pregătirea examenelor naţionale din acest an, în special a evaluării naţionale de la clasa a VIII-a, din perspectiva resurselor umane implicate în organizarea şi desfăşurarea probelor.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, în videoconferinţa care a avut loc marţi, secretarul de stat Monica Cristina Anisie, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comisiei naţionale de organizare a evaluării naţionale, a solicitat preşedinţilor comisiilor judeţene să se asigure de existenţa condiţiilor necesare pentru buna desfăşurare a acestor teste, dar şi să semnaleze situaţiile speciale care necesită aprobarea comisiei.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA "În acest context, cei prezenţi au fost informaţi că, în conformitate cu prevederile metodologiei de examen, lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. În acest sens, siguranţa lucrărilor scrise va fi asigurată în baza procedurii privind modalitatea de transport şi prin măsuri specifice de natură a preveni situaţiile care pot afecta desfăşurarea procesului de corectare", se arată în comunicatul de presă.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA De asemenea, au fost luate în discuţie şi chestiuni punctuale referitoare la înscrierea în învăţământul preşcolar, constituirea comisiilor naţionale de specialitate pentru curriculum şi asigurarea necesarului de manuale pentru anul şcolar următor.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO REZULTATE DÂMBOVIȚA Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. În acest an, evaluarea naţională de la clasa a VIII-a se desfăşoară între 27 iunie şi 5 iulie.

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close