Antena 3 CNN Evaluare Națională 2016 REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU. Notele la REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU. Notele la REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU

 REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU. Notele la REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU
30 Iun 2016   •   23:19

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Profesorii bacauani par hotarâti. Nemultumiti de salarii si de subfinantarea sistemului, membrii Sindicatului Liber din Invatamânt cer in regim de urgenta negocieri cu Guvernul Ciolos. REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU In caz contrar, solutia este extrema: boicotarea examenelor nationale.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Primele dintre acestea sunt cele ce tin de Evaluarea Nationala, pentru absolventii claselor a VIII-a, examene care sunt programate sa inceapa luni, 27 iunie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU In Bacau, sunt inscrisi in aceasta evaluare circa 6.500 de elevi.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Câte centre sunt în Bacău

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Au intrat in vacanta, inca de saptamâna trecuta, dar se pregatesc de examene. Este vorba despre cei peste 6.500 de absolventi de clasa a VIII-a, din intreg judetul Bacau, care luni, 27 iunie, vor sustine prima proba – la Limba si literatura româna – din cadrul Evaluarii Nationale. Examenul incepe la ora 9.00, in cele circa 140 de centre, organizate special pentru aceasta testare.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Toate clasele vor fi prevazute cu camere de luat vederi dotate inclusiv cu sisteme audio, asa cum a cerut in mod expres Ministerul Educatiei. De asemenea, vor fi supravegheate si salile in care subiectele sunt multiplicate si cele unde se corecteaza si se tin lucrarile elevilor. Inregistrarile audio-video vor fi verificate prin sondaj.

 REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU „Centralizarea datelor privind inscrierile la sesiunea din acest an a Evaluarii Nationale se va definitiva astazi (ieri, n.r.). Dupa aceasta centralizare vom sti exact câti candidati vor fi in examen, pentru ca unii sunt si corigenti”, ne-a declarat prof. Doina Marinov, inspector scolar la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Fiecare proba scrisa dureaza 120 de minute. Media obtinuta la probele scrise ale Evaluarii Nationale are o pondere de 75 % din media de admitere in clasa a IX-a, restul de 25 % reprezentând media generala de absolvire a claselor V-VIII. Examenele vor continua marti (28 iunie), cu proba la Limba si literatura materna, respectiv miercuri (29 iunie), cu proba de Matematica. Afisarea primelor rezultate este programata sâmbata, 1 iulie, pâna la ora 16.00, iar cele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 5 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Doi asistenți în sală

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU În fiecare sală de examen vor fi prezenţi câte doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii vor avea la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea şi semnează de predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi cere părăsirea sălii, atunci acesta trebuie însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. Trebuie ştiut că timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Cum se calculează nota finală?

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU În procesul de evaluare a lucrărilor şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU În cazul în care diferenţa între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori, stabiliţi de preşedintele comisiei, iar nota acordată de aceştia, va fi nota finală.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Candidatul poate solicita comisiei judeţene să vadă lucrarea numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii; la vizualizare, elevul trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Câți elevi s-au înscris

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Peste 153.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină probele din cadrul Evaluării Naţionale, care va începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen din toată ţara.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri, afişarea rezultatelor urmând a se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16,00.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Când se depun contestațiile

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU "Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele", precizează MENCŞ.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Linia telefonică va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8,00 - 17,00. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de e-mail [email protected]

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Poliția în acțiune

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Peste 5.100 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de la Evaluarea Naţională, informează IGPR.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU "Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Naţională 2016, 5.173 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 4.215 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române. Poliţiştii vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, pot afecta liniştea şi siguranţa publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor", se arată într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât Evaluarea Naţională să se desfăşoare în condiţii de normalitate, se menţionează în comunicat.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Calendarul examenelor

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Absolvenţii de gimnaziu susţin, începând de luni, Evaluarea Naţională.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Conform calendarului aprobat de MENCŞ, luni are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi - cea la Limba şi literatura maternă (scris, pentru absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale), iar miercuri - proba scrisă la Matematică.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Reguli la examene

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU  În zilele în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională, candidaţii trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineaţa, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00. Prima probă din cadrul Evaluării Naţionale are loc luni, la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să fie susţinută proba la Limba Maternă şi miercuri, proba la Matematică.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU  În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU  De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Pregătiri pentru examen

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU  Secretarul de stat Monica Cristina Anisie a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi directorii Caselor Corpului Didactic, în care a fost evaluată pregătirea examenelor naţionale din acest an, în special a evaluării naţionale de la clasa a VIII-a, din perspectiva resurselor umane implicate în organizarea şi desfăşurarea probelor.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, în videoconferinţa care a avut loc marţi, secretarul de stat Monica Cristina Anisie, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comisiei naţionale de organizare a evaluării naţionale, a solicitat preşedinţilor comisiilor judeţene să se asigure de existenţa condiţiilor necesare pentru buna desfăşurare a acestor teste, dar şi să semnaleze situaţiile speciale care necesită aprobarea comisiei.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU "În acest context, cei prezenţi au fost informaţi că, în conformitate cu prevederile metodologiei de examen, lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. În acest sens, siguranţa lucrărilor scrise va fi asigurată în baza procedurii privind modalitatea de transport şi prin măsuri specifice de natură a preveni situaţiile care pot afecta desfăşurarea procesului de corectare", se arată în comunicatul de presă.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU  De asemenea, au fost luate în discuţie şi chestiuni punctuale referitoare la înscrierea în învăţământul preşcolar, constituirea comisiilor naţionale de specialitate pentru curriculum şi asigurarea necesarului de manuale pentru anul şcolar următor.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO BACĂU Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. În acest an, evaluarea naţională de la clasa a VIII-a se desfăşoară între 27 iunie şi 5 iulie.

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close