Antena 3 Evaluare Națională 2016 REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ . Notele la REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ . Notele la REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ

30 Iun 2016   •   23:27
REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ . Notele la REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Absolvenții de clasa a VIII-a au suținut miercuri, 29 iunie, ultima probă din cadrul Evaluării Națională. EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU RO REZULTATE NEAMȚ

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ În județul Neamț au fost înscriși la această probă 4.372 de elevi, însă au fost prezenți doar 4.304 (68 de elevi fiind absenți). Totodată, nu a fost eliminat niciun elev.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Conform reprezentanților ISJ Neamț, examenul s-a desfășurat în condiții optime, fără a fi constatate probleme de ordin tehnic sau organizatoric.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Rezultate provizorii vor fi afișate în ziua de 1 iulie și tot în aceeași zi se vor putea depune contestațiile, până la ora 20. De asemenea, în data de 5 iulie vor fi făcute publice rezultatele finale.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Miercuri, 29 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a au susținut proba la Matematică.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ În fața Școlii Generale nr 2. din Piatra-Neamț, părinții își așteptau emoționați copiii pentru a afla cum s-au descurcat la proba de Matematică.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Elevii au avut timp până la ora 11:00 pentru a rezolva toate cerințele de la proba de Matematică, iar primii copii care au ieșit (la 10:40) au declarat, zâmbitori, că subiectele au fost destul de ușoare, accesibile, ca și cele de la Limba și Literatura română.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Cum a fost la română

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Astăzi, 27 iunie, absolvenții de clasa a VIII-a au  trecut prin focul primului examen din cadrul Evaluării Naționale, proba la Limba și Literatura Română.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ În județul Neamț au fost prezenți pentru susținerea probei 4.317 de absolvenți de clasa a VIII-a, din 4.372 înscriși (55 de elevi fiind absenți). De asemenea, în această sesiune de examen, la nivelul judeţului Neamţ, s-au înregistrat nouă cazuri speciale, care au necesitat adaptarea condiţiilor de examen, conform metodologiei în vigoare.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Copiii au intrat în sălile de examen la 8:30, iar testarea a început la ora 9:00 şi a durat 2 ore, până la 11:00.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ La primul subiect elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe ce au privit poezia Salcâmi, de A. E. Baconski și de redactat o compunere de  150-250 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul liric a aceleiași poezii. Cel de-al doilea subiect a fost construit pe un articol de pe site-ul adevărul.ro, „Grădina pierdută a Edenului” de Andreea Marinaș, unde elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe în care le-au fost testate cunoștințele de gramatică.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ De asemenea, tot în cadrul celui de-al doilea subiect, elevii au avut de redactat o compunere, de 150-250 de cuvinte, o narațiune în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zonă turistică.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Sisteme video

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ De menţionat că în toate centrele de examinare vor fi montate sisteme de supraveghere video şi audio. Frauda şi tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din sală şi acordarea notei 1 la lucrarea respectivă.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Elevii claselor a VIII-a vor susţine prima probă scrisă la evaluarea naţională 2016, urmând ca la data de 29 iunie aceştia să fie testaţi la matematică. Afişarea rezultatelor se va face pe 1 iulie 2016, până la ora 16.00, în aceeaşi zi, până la ora 20.00 fiind aşteptate şi contestaţiile. Rezultatele finale vor fi publicate marţi, 5 iulie. Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Noutățile acestui an

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚO noutate în ceea ce priveşte examenul din acest an o reprezintă faptul că lucrările vor fi corectate în alte judeţ decât cel în care se susţine evaluarea. Profesorii corectori din vor evalua, la rândul lor, lucrările elevilor dintr-un alt judeţ.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Pe 27 iunie va avea loc proba la Limba si literatura romana - proba scrisa, pe 28 iunie - cea la Limba si literatura materna - proba scrisa pentru absolventii de gimnaziu apartinand minoritatilor nationale, iar pe 29 iunie - proba la Matematica.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Când se afișează rezultatele

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Rezultatele se vor afisa pe 1 iulie pana la ora 16:00 si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 16.00 - 20.00. Rezultatele finale dupa contestatii vor fi facute publice pe 5 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat pentru absolventii de gimnaziu va fi pe 19 iulie, potrivit calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul 2016 - 2017, publicat pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Intre 8 si 12 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora asistati de diriginti.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Pe 20 iulie se vor afisa de catre fiecare unitate de invatamant liceal listele candidatilor repartizati in acea unitate.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚPe 28 iulie va avea loc a doua repartizare computerizata si se va afisa de catre fiecare unitate de invatamant liceal de stat lista candidatilor repartizati in acea unitate in a doua etapa.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚA treia repartizare computerizata a absolventilor clasei a VIII-a, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare, va avea loc pe 1 si 2 septembrie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ In ceea ce priveste admiterea candidatilor pentru invatamantul seral si pentru cel cu frecventa redusa repartizarea acestora se va face in perioada 27 - 29 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Intre 11 si 13 iulie se va face repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi, iar intre 14 si 16 iulie inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Celelalte clase din invatamantul preuniversitar vor incheia anul scolar pe 24 iunie. Cursurile claselor terminale din invatamantul liceal s-au incheiat pe 3 iunie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Elevii care au absolvit anul acesta clasa a VIII-a au susţinut ieri ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale. Pe baza notelor obţinute la aceste două probe, română, matematică, dar şi a probei la limba maternă pentru cei de alte naţionalităţi, elevii vor fi repartizaţi la liceele din judeţ. Media de la exa­men este mai importantă decât a fost acum câţiva ani deaorece reprezintă 75% din media de absolvire, în timp ce media anilor de studiu reprezintă doar 25%. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ La primul subiect de la matematică, elevii au avut de rezolvat şase cerinţe, mai dificile fiind cele ce cereau calcularea perimetrului unui pătrat, a unui unghi dintr-un cub şi o diagramă. Subiectul II a avut cinci cerinţe: elevii au avut de desenat un paralelipiped dreptunghic, de rezolvat o problemă de aritmetică şi de rezolvat funcţii. La ultimul subiect, format din alte două subpuncte, a picat o problemă de geometrie ce a vizat perimetrul unui triunghi dat, aria unei prisme şi plane perpendiculare.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Azi se afișează rezultatele

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Vineri, 1 iulie, se vor afişa rezultatele, iar după ora 16 elevii ne­mulţumiţi de note pot depune contestaţii până la ora 20.  Rezolvarea contestaţiilor va avea loc până pe 5 iulie, când se vor afişa rezultatele finale. În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere, şi tot în această perioadă fişele vor fi introduse în baza de date computerizată.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Pe 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile din învăţământul liceal de stat din judeţ. Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Unde depun dosarele

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 - 29 iulie. Potrivit metodologiei, media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ La nivel naţional, dintre cei 153.672 de candidaţi înscrişi la Evaluarea Naţio­nală au fost prezenţi 97,04% la proba de Limba şi literatura română, probă care avut loc luni.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Pentru prima dată, anul acesta, comisia naţională de examen a decis ca lucrările de la evaluarea naţională să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Săli supravegheate video

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Sălile de desfăşurare a examenelor vor fi supravegheate video şi audio. Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 9.00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul. Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise, iar supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii au la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Din momentul distribuirii subiectelor, nici un elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, aceştia având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop. De asemenea, nu au voie să intre cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Tel Verde pentru semnalarea neregulilor

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ „În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8-17”, se mai arată în comunicatul ministerului.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Să sperăm că rezultatele vor fi mai bune decât la simularea care a avut loc în februarie.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO PRAHOVA. Cum a fost la matematică

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Ultima probă la Evaluarea Națională 2016, cea la Matematică, s-a încheiat.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Primul subiect a cuprins şase exerciţii „de încălzire”.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ La al doilea subiect de la proba de matematică de la examenul de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de desenat un paralelipiped dreptunghic şi de rezolvat mai multe funcţii şi expresii.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ La subiectul al treilea de la proba de matematică de la examenul de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de calculat ariile unor triunghiuri, perimetrul şi alte calcule pornind de la o prismă.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Fiecare proba scrisa dureaza 120 de minute. Media obtinuta la probele scrise ale Evaluarii Nationale are o pondere de 75 % din media de admitere in clasa a IX-a, restul de 25 % reprezentând media generala de absolvire a claselor V-VIII. Examenele vor continua marti (28 iunie), cu proba la Limba si literatura materna, respectiv miercuri (29 iunie), cu proba de Matematica. Afisarea primelor rezultate este programata sâmbata, 1 iulie, pâna la ora 16.00, iar cele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 5 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Doi asistenți în sală

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ În fiecare sală de examen vor fi prezenţi câte doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii vor avea la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea şi semnează de predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi cere părăsirea sălii, atunci acesta trebuie însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. Trebuie ştiut că timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Cum se calculează nota finală?

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ În procesul de evaluare a lucrărilor şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ În cazul în care diferenţa între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori, stabiliţi de preşedintele comisiei, iar nota acordată de aceştia, va fi nota finală.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Candidatul poate solicita comisiei judeţene să vadă lucrarea numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii; la vizualizare, elevul trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Câți elevi s-au înscris

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Peste 153.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină probele din cadrul Evaluării Naţionale, care va începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen din toată ţara.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri, afişarea rezultatelor urmând a se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16,00.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Când se depun contestațiile

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele", precizează MENCŞ.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Linia telefonică va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8,00 - 17,00. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de e-mail [email protected]

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Poliția în acțiune

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚeste 5.100 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de la Evaluarea Naţională, informează IGPR.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ "Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Naţională 2016, 5.173 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 4.215 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române. Poliţiştii vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, pot afecta liniştea şi siguranţa publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor", se arată într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât Evaluarea Naţională să se desfăşoare în condiţii de normalitate, se menţionează în comunicat.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Calendarul examenelor

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚAbsolvenţii de gimnaziu susţin, începând de luni, Evaluarea Naţională.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚConform calendarului aprobat de MENCŞ, luni are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi - cea la Limba şi literatura maternă (scris, pentru absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale), iar miercuri - proba scrisă la Matematică.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Reguli la examene

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ În zilele în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională, candidaţii trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineaţa, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00. Prima probă din cadrul Evaluării Naţionale are loc luni, la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să fie susţinută proba la Limba Maternă şi miercuri, proba la Matematică.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Pregătiri pentru examen

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Secretarul de stat Monica Cristina Anisie a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi directorii Caselor Corpului Didactic, în care a fost evaluată pregătirea examenelor naţionale din acest an, în special a evaluării naţionale de la clasa a VIII-a, din perspectiva resurselor umane implicate în organizarea şi desfăşurarea probelor.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, în videoconferinţa care a avut loc marţi, secretarul de stat Monica Cristina Anisie, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comisiei naţionale de organizare a evaluării naţionale, a solicitat preşedinţilor comisiilor judeţene să se asigure de existenţa condiţiilor necesare pentru buna desfăşurare a acestor teste, dar şi să semnaleze situaţiile speciale care necesită aprobarea comisiei.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ "În acest context, cei prezenţi au fost informaţi că, în conformitate cu prevederile metodologiei de examen, lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. În acest sens, siguranţa lucrărilor scrise va fi asigurată în baza procedurii privind modalitatea de transport şi prin măsuri specifice de natură a preveni situaţiile care pot afecta desfăşurarea procesului de corectare", se arată în comunicatul de presă.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ De asemenea, au fost luate în discuţie şi chestiuni punctuale referitoare la înscrierea în învăţămâtul preşcolar, constituirea comisiilor naţionale de specialitate pentru curriculum şi asigurarea necesarului de manuale pentru anul şcolar următor.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO NEAMȚ Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. În acest an, evaluarea naţională de la clasa a VIII-a se desfăşoară între 27 iunie şi 5 iulie.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close