Antena 3 Evaluare Națională 2016 REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ. Notele la REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ. Notele la REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ

30 Iun 2016   •   23:09
REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ. Notele la REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Desi pentru cei mai multi dintre absolventii de gimnaziu emotiile evaluarii au trecut, mai sunt elevi care nu au putut da examenul. Este vorba despre 24 de copii din localitatile inundate din apropierea Lugojului. REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ   

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Astfel, daca vremea o va permite, elevii vor fi examinati joi.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ „Prin Hotararea Comisiei Nationale, la propunerea Comisiei Judetene, cei 24 elevi absolventi ai Scolii Gimnaziale Darova si ai Scolii Gimnaziale Boldur, daca conditiile meteo nu se agraveaza, vor sustine, in aceleasi conditii ca si elevii ce au sustinut proba de matematica astazi, examenul, maine, 30.06.2016, urmand sa primeasca un subiect de rezerva pentru disciplina matematica”, transmit reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Primele rezultate ale Evaluarii Nationale vor fi afisate vineri, in 1 iulie. Tot atunci, elevii nemultumiti de notele obtinute vor putea depune contestatii, iar notele finale vor fi afisate in 5 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Cum a fost la mate

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Proba de foc pentru elevii care sustin Evaluarea Nationala. Aproape 4500 de elevi au intrat in salile de examen in Timis sa sustina proba la Matematica. Copiii au avut la dispozitie doua ore, ca sa rezolve subiectele.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ La iesirea din sali, cei mai multi dintre elevi s-au aratat incantati de subiectele primite. Insa, au fost si copii care nu s-au descurcat atat de bine pe cat se asteptau.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ „A fost mai usor decat la simulare, dar nu la fel de usor ca la romana. Cred ca m-am descurcat destul de bine, sper sa iau un 7-8”, a spus unul dintre elevii care au sustinut examenul.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ „A picat exact ce nu stiam. N-o sa iau nota mare, nu stiu exact cat…am facut la primul subiect, sper sa iau macar un 6, a adaugat o fata, imediat dupa ce a iesit din examen.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ ” A fost bine, iau 7. Nu am avut asteptari…la matematica oricum e mai greu ca la romana. Sper sa fie bine”, a mai spus unul dintre tineri.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Cei aproape 4500 de elevi din Timis care au sustinut Evaluarea Nationala anul acesta mai au doua zile de asteptat ca sa afle cum s-au descurcat.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ In 1 iulie vor fi afisate primele rezultate, pana la ora 16, si tot in aceiasi zi cei nemultumiti de note vor putea depune contestatii.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Rezultatele finale ale Evaluarii Nationale vor fi afisate in 5 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ . Câți elevi au fost la Timiș

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ 4500 de elevi din Timis sunt asteptati sa inceapa evaluarea nationala, luni, in cele 47 de centre organizate in tot judetul.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Astfel, luni, 27 iunie se va desfasura proba scrisa la limba si literatura romana. O zi mai tarziu vor sustine examenul cei care apartin minoritatilor nationale, iar in 29 iunie, toti cei 4500 de absolventi de gimnaziu vor reintra in clase, pentru a sustine proba a matematica.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Dupa doua zile, in 1 iulie, vor fi afisate primele rezultate, si tot atunci, intre orele 16 si 20, elevii nemultumiti de notele obtinute vor putea depune contestatii. Rezultatele finale ale Evaluarii Nationale vor fi afisate in 5 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Linie de telefon

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ In judetul Timis va exista si o linie de telefon Tel Verde: 0800816256, la care oricine poate semnala probleme sau nereguli intalnite in timpul desfasurarii examenului.

 REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Elevii de clasa a VIII-a au intrat în vacanţa. Înscrierile pentru Evaluarea Naţională urmând să se fi făcut între 15 şi 17 iunie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Pe 27 iunie va avea loc proba la Limba si literatura romana - proba scrisa, pe 28 iunie - cea la Limba si literatura materna - proba scrisa pentru absolventii de gimnaziu apartinand minoritatilor nationale, iar pe 29 iunie - proba la Matematica.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Când se afișează rezultatele

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Rezultatele se vor afisa pe 1 iulie pana la ora 16:00 si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 16.00 - 20.00. Rezultatele finale dupa contestatii vor fi facute publice pe 5 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat pentru absolventii de gimnaziu va fi pe 19 iulie, potrivit calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul 2016 - 2017, publicat pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Intre 8 si 12 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora asistati de diriginti.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Pe 20 iulie se vor afisa de catre fiecare unitate de invatamant liceal listele candidatilor repartizati in acea unitate.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Pe 28 iulie va avea loc a doua repartizare computerizata si se va afisa de catre fiecare unitate de invatamant liceal de stat lista candidatilor repartizati in acea unitate in a doua etapa.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ  A treia repartizare computerizata a absolventilor clasei a VIII-a, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare, va avea loc pe 1 si 2 septembrie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ In ceea ce priveste admiterea candidatilor pentru invatamantul seral si pentru cel cu frecventa redusa repartizarea acestora se va face in perioada 27 - 29 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Intre 11 si 13 iulie se va face repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi, iar intre 14 si 16 iulie inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Celelalte clase din invatamantul preuniversitar vor incheia anul scolar pe 24 iunie. Cursurile claselor terminale din invatamantul liceal s-au incheiat pe 3 iunie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Elevii care au absolvit anul acesta clasa a VIII-a au susţinut ieri ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale. Pe baza notelor obţinute la aceste două probe, română, matematică, dar şi a probei la limba maternă pentru cei de alte naţionalităţi, elevii vor fi repartizaţi la liceele din judeţ. Media de la exa­men este mai importantă decât a fost acum câţiva ani deaorece reprezintă 75% din media de absolvire, în timp ce media anilor de studiu reprezintă doar 25%. 

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ La primul subiect de la matematică, elevii au avut de rezolvat şase cerinţe, mai dificile fiind cele ce cereau calcularea perimetrului unui pătrat, a unui unghi dintr-un cub şi o diagramă. Subiectul II a avut cinci cerinţe: elevii au avut de desenat un paralelipiped dreptunghic, de rezolvat o problemă de aritmetică şi de rezolvat funcţii. La ultimul subiect, format din alte două subpuncte, a picat o problemă de geometrie ce a vizat perimetrul unui triunghi dat, aria unei prisme şi plane perpendiculare.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Azi se afișează rezultatele

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Vineri, 1 iulie, se vor afişa rezultatele, iar după ora 16 elevii ne­mulţumiţi de note pot depune contestaţii până la ora 20.  Rezolvarea contestaţiilor va avea loc până pe 5 iulie, când se vor afişa rezultatele finale. În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere, şi tot în această perioadă fişele vor fi introduse în baza de date computerizată.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Pe 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile din învăţământul liceal de stat din judeţ. Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Unde depun dosarele

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 - 29 iulie. Potrivit metodologiei, media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ La nivel naţional, dintre cei 153.672 de candidaţi înscrişi la Evaluarea Naţio­nală au fost prezenţi 97,04% la proba de Limba şi literatura română, probă care avut loc luni.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Pentru prima dată, anul acesta, comisia naţională de examen a decis ca lucrările de la evaluarea naţională să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Săli supravegheate video

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Sălile de desfăşurare a examenelor vor fi supravegheate video şi audio. Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 9.00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul. Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise, iar supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii au la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Din momentul distribuirii subiectelor, nici un elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, aceştia având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop. De asemenea, nu au voie să intre cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Tel Verde pentru semnalarea neregulilor

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ „În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8-17”, se mai arată în comunicatul ministerului.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ  Să sperăm că rezultatele vor fi mai bune decât la simularea care a avut loc în februarie.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO PRAHOVA. Cum a fost la matematică

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ  Ultima probă la Evaluarea Națională 2016, cea la Matematică, s-a încheiat.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Primul subiect a cuprins şase exerciţii „de încălzire”.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ La al doilea subiect de la proba de matematică de la examenul de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de desenat un paralelipiped dreptunghic şi de rezolvat mai multe funcţii şi expresii.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ La subiectul al treilea de la proba de matematică de la examenul de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de calculat ariile unor triunghiuri, perimetrul şi alte calcule pornind de la o prismă.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Fiecare proba scrisa dureaza 120 de minute. Media obtinuta la probele scrise ale Evaluarii Nationale are o pondere de 75 % din media de admitere in clasa a IX-a, restul de 25 % reprezentând media generala de absolvire a claselor V-VIII. Examenele vor continua marti (28 iunie), cu proba la Limba si literatura materna, respectiv miercuri (29 iunie), cu proba de Matematica. Afisarea primelor rezultate este programata sâmbata, 1 iulie, pâna la ora 16.00, iar cele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 5 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Doi asistenți în sală

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ În fiecare sală de examen vor fi prezenţi câte doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii vor avea la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea şi semnează de predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi cere părăsirea sălii, atunci acesta trebuie însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. Trebuie ştiut că timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Cum se calculează nota finală?

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ În procesul de evaluare a lucrărilor şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ În cazul în care diferenţa între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori, stabiliţi de preşedintele comisiei, iar nota acordată de aceştia, va fi nota finală.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Candidatul poate solicita comisiei judeţene să vadă lucrarea numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii; la vizualizare, elevul trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Câți elevi s-au înscris

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Peste 153.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină probele din cadrul Evaluării Naţionale, care va începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen din toată ţara.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ  Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri, afişarea rezultatelor urmând a se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16,00.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Când se depun contestațiile

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele", precizează MENCŞ.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Linia telefonică va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8,00 - 17,00. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de e-mail [email protected]

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Poliția în acțiune

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ  este 5.100 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de la Evaluarea Naţională, informează IGPR.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ "Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Naţională 2016, 5.173 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 4.215 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române. Poliţiştii vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, pot afecta liniştea şi siguranţa publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor", se arată într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât Evaluarea Naţională să se desfăşoare în condiţii de normalitate, se menţionează în comunicat.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Calendarul examenelor

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Absolvenţii de gimnaziu susţin, începând de luni, Evaluarea Naţională.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Conform calendarului aprobat de MENCŞ, luni are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi - cea la Limba şi literatura maternă (scris, pentru absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale), iar miercuri - proba scrisă la Matematică.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Reguli la examene

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ În zilele în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională, candidaţii trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineaţa, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00. Prima probă din cadrul Evaluării Naţionale are loc luni, la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să fie susţinută proba la Limba Maternă şi miercuri, proba la Matematică.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între

EDU.RO EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Pregătiri pentru examen

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Secretarul de stat Monica Cristina Anisie a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi directorii Caselor Corpului Didactic, în care a fost evaluată pregătirea examenelor naţionale din acest an, în special a evaluării naţionale de la clasa a VIII-a, din perspectiva resurselor umane implicate în organizarea şi desfăşurarea probelor.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, în videoconferinţa care a avut loc marţi, secretarul de stat Monica Cristina Anisie, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comisiei naţionale de organizare a evaluării naţionale, a solicitat preşedinţilor comisiilor judeţene să se asigure de existenţa condiţiilor necesare pentru buna desfăşurare a acestor teste, dar şi să semnaleze situaţiile speciale care necesită aprobarea comisiei.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ "În acest context, cei prezenţi au fost informaţi că, în conformitate cu prevederile metodologiei de examen, lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. În acest sens, siguranţa lucrărilor scrise va fi asigurată în baza procedurii privind modalitatea de transport şi prin măsuri specifice de natură a preveni situaţiile care pot afecta desfăşurarea procesului de corectare", se arată în comunicatul de presă.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ De asemenea, au fost luate în discuţie şi chestiuni punctuale referitoare la înscrierea în învăţămâtul preşcolar, constituirea comisiilor naţionale de specialitate pentru curriculum şi asigurarea necesarului de manuale pentru anul şcolar următor.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO TIMIȘ Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. În acest an, evaluarea naţională de la clasa a VIII-a se desfăşoară între 27 iunie şi 5 iulie.

 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close