Antena 3 Evaluare Națională 2016 REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA. Notele la REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA. Notele la REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA

30 Iun 2016   •   23:10
REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA. Notele la REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA La proba scrisă de limba și literatura română desfăşurată luni, 27 iunie, începând cu ora 9:00, din totalul de 6.678 de elevi absolvenţi de clasa a VIII-a înscriși, 180 au absentat, iar 6.498 de elevi au susţinut examenul. REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Ce au avut de rezolvat elevii

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Elevii au avut de rezolvat două subiecte cu mai multe cerinţe, notate în total cu 78 de puncte. Alte 12 puncte puteau fi obţinute pentru redactarea întregii lucrări, iar zece puncte au fost acordate din oficiu. Primul subiect a avut două cerinţe, una legată de analiza poeziei "Salcâmi", de Anatol Baconsky, iar a doua, de redactare a unei compuneri de 150-250 de cuvinte în care elevii trebuiau să explice de ce poezia aparţine genului liric. Elevii pot primi 42 de puncte dacă au rezolvat corect primul subiect.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA La subiectul al doilea, elevii au primit un fragment dintr-un material cu tema ”: locul în care ajungi doar cu elicopterul”, semnat de Andreea Marinas. Elevii au avut de răspuns la şase întrebări referitoare la textul dat şi de redactat o naraţiune de 150-250 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zona turistică.ădina>

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA A urmat matematica

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Examenul de evaluare națională pentru elevii de clasa a VIII-a continuă miercuri, 29 iunie, cu proba scrisă la matematică. Conform datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, prof. Ioan Cezar Anuței, inspector școlar, „sunt patru cazuri speciale: trei candidați au solicitat prelungirea cu o oră a examenului și un candidat va avea subiect special tipărit cu litere mari. Rezultatele vor fi afișate vineri, 1 iulie, zi în care pot fi depuse contestații. Rezultatele finale vor fi publicate marți, 5 iulie. În județul Suceava sunt 166 de centre de examen. La examenul de evaluare națională pentru elevii din clasa a VIII-a tezele se vor corecta în alt județ evaluator. Județul Suceava a organizat două centre de evaluare pentru tezele din alt județ stabilit de către MENCS”.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Cum a fost la română

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Luni, 27 iunie, cu începere de la ora 9:00, se va desfăşura prima probă din cadrul evaluării naţionale a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv proba scrisă la limba şi literatura română. La nivelul judeţului Suceava, sunt aşteptaţi să participe 6.671 de absolvenţi ai ciclului gimnazial, care vor susţine examenul în peste 160 unităţi de învăţământ. Testarea durează două ore, timp în careelevii vor avea de rezolvat subiecte structurate pe două mari cerinţe, fiecare cu mai multe sub-puncte. Elevii vor fi supravegheaţi de doi profesoride altă specializare decât disciplina la care se dă examen, proveniţi din unitatea de învăţământ respectivă,examinaţii fiind aşezaţi câte unul în bancă.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA De menţionat că în toate centrele de examinare vor fi montate sisteme de supraveghere video şi audio. Frauda şi tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din sală şi acordarea notei 1 la lucrarea respectivă.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Elevii claselor a VIII-a vor susţine prima probă scrisă la evaluarea naţională 2016, urmând ca la data de 29 iunie aceştia să fie testaţi la matematică. Afişarea rezultatelor se va face pe 1 iulie 2016, până la ora 16.00, în aceeaşi zi, până la ora 20.00 fiind aşteptate şi contestaţiile. Rezultatele finale vor fi publicate marţi, 5 iulie. Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Noutățile acestui an

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA O noutate în ceea ce priveşte examenul din acest an o reprezintă faptul că lucrările vor fi corectate în alte judeţ decât cel în care se susţine evaluarea. Profesorii corectori din vor evalua, la rândul lor, lucrările elevilor dintr-un alt judeţ.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Pe 27 iunie va avea loc proba la Limba si literatura romana - proba scrisa, pe 28 iunie - cea la Limba si literatura materna - proba scrisa pentru absolventii de gimnaziu apartinand minoritatilor nationale, iar pe 29 iunie - proba la Matematica.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Când se afișează rezultatele

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Rezultatele se vor afisa pe 1 iulie pana la ora 16:00 si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 16.00 - 20.00. Rezultatele finale dupa contestatii vor fi facute publice pe 5 iulie.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat pentru absolventii de gimnaziu va fi pe 19 iulie, potrivit calendarului admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul 2016 - 2017, publicat pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Intre 8 si 12 iulie vor fi completate optiunile in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora asistati de diriginti.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Pe 20 iulie se vor afisa de catre fiecare unitate de invatamant liceal listele candidatilor repartizati in acea unitate.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Pe 28 iulie va avea loc a doua repartizare computerizata si se va afisa de catre fiecare unitate de invatamant liceal de stat lista candidatilor repartizati in acea unitate in a doua etapa.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA  A treia repartizare computerizata a absolventilor clasei a VIII-a, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare, va avea loc pe 1 si 2 septembrie.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA In ceea ce priveste admiterea candidatilor pentru invatamantul seral si pentru cel cu frecventa redusa repartizarea acestora se va face in perioada 27 - 29 iulie.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Intre 11 si 13 iulie se va face repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi, iar intre 14 si 16 iulie inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamantul special.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Celelalte clase din invatamantul preuniversitar vor incheia anul scolar pe 24 iunie. Cursurile claselor terminale din invatamantul liceal s-au incheiat pe 3 iunie.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Elevii care au absolvit anul acesta clasa a VIII-a au susţinut ieri ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale. Pe baza notelor obţinute la aceste două probe, română, matematică, dar şi a probei la limba maternă pentru cei de alte naţionalităţi, elevii vor fi repartizaţi la liceele din judeţ. Media de la exa­men este mai importantă decât a fost acum câţiva ani deaorece reprezintă 75% din media de absolvire, în timp ce media anilor de studiu reprezintă doar 25%. 

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA La primul subiect de la matematică, elevii au avut de rezolvat şase cerinţe, mai dificile fiind cele ce cereau calcularea perimetrului unui pătrat, a unui unghi dintr-un cub şi o diagramă. Subiectul II a avut cinci cerinţe: elevii au avut de desenat un paralelipiped dreptunghic, de rezolvat o problemă de aritmetică şi de rezolvat funcţii. La ultimul subiect, format din alte două subpuncte, a picat o problemă de geometrie ce a vizat perimetrul unui triunghi dat, aria unei prisme şi plane perpendiculare.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Azi se afișează rezultatele

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Vineri, 1 iulie, se vor afişa rezultatele, iar după ora 16 elevii ne­mulţumiţi de note pot depune contestaţii până la ora 20.  Rezolvarea contestaţiilor va avea loc până pe 5 iulie, când se vor afişa rezultatele finale. În perioada 8-12 iulie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere, şi tot în această perioadă fişele vor fi introduse în baza de date computerizată.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Pe 20 iulie, unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile din învăţământul liceal de stat din judeţ. Tot în aceeaşi zi, şi liceele vor afişa lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Unde depun dosarele

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21 - 29 iulie. Potrivit metodologiei, media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA La nivel naţional, dintre cei 153.672 de candidaţi înscrişi la Evaluarea Naţio­nală au fost prezenţi 97,04% la proba de Limba şi literatura română, probă care avut loc luni.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Pentru prima dată, anul acesta, comisia naţională de examen a decis ca lucrările de la evaluarea naţională să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Săli supravegheate video

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Sălile de desfăşurare a examenelor vor fi supravegheate video şi audio. Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 9.00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul. Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise, iar supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii au la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Din momentul distribuirii subiectelor, nici un elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, aceştia având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop. De asemenea, nu au voie să intre cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Tel Verde pentru semnalarea neregulilor

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA „În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8-17”, se mai arată în comunicatul ministerului.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA  Să sperăm că rezultatele vor fi mai bune decât la simularea care a avut loc în februarie.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO PRAHOVA. Cum a fost la matematică

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA  Ultima probă la Evaluarea Națională 2016, cea la Matematică, s-a încheiat.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Primul subiect a cuprins şase exerciţii „de încălzire”.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA La al doilea subiect de la proba de matematică de la examenul de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de desenat un paralelipiped dreptunghic şi de rezolvat mai multe funcţii şi expresii.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA La subiectul al treilea de la proba de matematică de la examenul de Evaluare Națională 2016 elevii au avut de calculat ariile unor triunghiuri, perimetrul şi alte calcule pornind de la o prismă.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Fiecare proba scrisa dureaza 120 de minute. Media obtinuta la probele scrise ale Evaluarii Nationale are o pondere de 75 % din media de admitere in clasa a IX-a, restul de 25 % reprezentând media generala de absolvire a claselor V-VIII. Examenele vor continua marti (28 iunie), cu proba la Limba si literatura materna, respectiv miercuri (29 iunie), cu proba de Matematica. Afisarea primelor rezultate este programata sâmbata, 1 iulie, pâna la ora 16.00, iar cele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 5 iulie.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Doi asistenți în sală

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA În fiecare sală de examen vor fi prezenţi câte doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii vor avea la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea şi semnează de predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi cere părăsirea sălii, atunci acesta trebuie însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. Trebuie ştiut că timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Cum se calculează nota finală?

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA În procesul de evaluare a lucrărilor şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA În cazul în care diferenţa între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alţi doi profesori evaluatori, stabiliţi de preşedintele comisiei, iar nota acordată de aceştia, va fi nota finală.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Candidatul poate solicita comisiei judeţene să vadă lucrarea numai după afişarea rezultatelor finale după contestaţii; la vizualizare, elevul trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Câți elevi s-au înscris

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Peste 153.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină probele din cadrul Evaluării Naţionale, care va începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen din toată ţara.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA  Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Ultima probă din cadrul acestui examen, cea la Matematică, va avea loc miercuri, afişarea rezultatelor urmând a se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16,00.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Când se depun contestațiile

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele", precizează MENCŞ.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia publicului, începând de luni, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Linia telefonică va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8,00 - 17,00. De asemenea, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de e-mail [email protected]

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Poliția în acțiune

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA  este 5.100 de poliţişti vor acţiona suplimentar pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor de la Evaluarea Naţională, informează IGPR.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA "Astfel, pe durata examenelor din Evaluarea Naţională 2016, 5.173 de poliţişti vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente. Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 4.215 poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 559 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliţiei Române. Poliţiştii vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, pot afecta liniştea şi siguranţa publică. În acest sens, cele 4.118 centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor", se arată într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât Evaluarea Naţională să se desfăşoare în condiţii de normalitate, se menţionează în comunicat.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Calendarul examenelor

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Absolvenţii de gimnaziu susţin, începând de luni, Evaluarea Naţională.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Conform calendarului aprobat de MENCŞ, luni are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi - cea la Limba şi literatura maternă (scris, pentru absolvenţii de gimnaziu aparţinând minorităţilor naţionale), iar miercuri - proba scrisă la Matematică.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Reguli la examene

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA În zilele în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională, candidaţii trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineaţa, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00. Prima probă din cadrul Evaluării Naţionale are loc luni, la Limba şi Literatura Română, urmând ca marţi să fie susţinută proba la Limba Maternă şi miercuri, proba la Matematică.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Potrivit regulilor de examen, candidaţii nu au voie să intre în săli cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete, care trebuie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ. Elevii care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiţi în examen.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA De asemenea, candidaţii nu au voie să aibă manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Nu au voie să aibă telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţele de socializare, şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între

EDU.RO EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 REZULTATE IAȘI Pregătiri pentru examen

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Secretarul de stat Monica Cristina Anisie a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi directorii Caselor Corpului Didactic, în care a fost evaluată pregătirea examenelor naţionale din acest an, în special a evaluării naţionale de la clasa a VIII-a, din perspectiva resurselor umane implicate în organizarea şi desfăşurarea probelor.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, în videoconferinţa care a avut loc marţi, secretarul de stat Monica Cristina Anisie, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comisiei naţionale de organizare a evaluării naţionale, a solicitat preşedinţilor comisiilor judeţene să se asigure de existenţa condiţiilor necesare pentru buna desfăşurare a acestor teste, dar şi să semnaleze situaţiile speciale care necesită aprobarea comisiei.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA "În acest context, cei prezenţi au fost informaţi că, în conformitate cu prevederile metodologiei de examen, lucrările candidaţilor vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. În acest sens, siguranţa lucrărilor scrise va fi asigurată în baza procedurii privind modalitatea de transport şi prin măsuri specifice de natură a preveni situaţiile care pot afecta desfăşurarea procesului de corectare", se arată în comunicatul de presă.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA De asemenea, au fost luate în discuţie şi chestiuni punctuale referitoare la înscrierea în învăţămâtul preşcolar, constituirea comisiilor naţionale de specialitate pentru curriculum şi asigurarea necesarului de manuale pentru anul şcolar următor.

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016 EDU.RO SUCEAVA Evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a. În acest an, evaluarea naţională de la clasa a VIII-a se desfăşoară între 27 iunie şi 5 iulie.

 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close