Antena 3 CNN Externe 1 Mai muncitoresc. Cum a fost celebrată Ziua Internaţională a Muncii în lume

1 Mai muncitoresc. Cum a fost celebrată Ziua Internaţională a Muncii în lume

1 Mai muncitoresc. Cum a fost celebrată Ziua Internaţională a Muncii în lume
Sursa foto: Foto: Antena 1
01 Mai 2012   •   21:26

O manifestaţie uriaşă a avut loc astăzi la Paris, pe Champs Elysee. Nicolas Sarkozy şi-a chemat susţinătorii în stradă, cu doar câteva zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Manifestaţia are o miză importantă pentru preşedintele în funcţie. Marie le Penn, liderul naţionaliştilor francezi, anunţase cu puţin timp în urmă că nu va susţine niciun candidat la preşedinţie, dar a ţinut să puncteze că Sarkozy este răul mai mare dintre cei doi.

Şi la Moscova au fost o sute de mii de oameni în stradă, la o paradă care i-a avut în frunte pe Vladimir Putin şi Dimitri Medvedev. Cei doi lideri au condus manifestaţia organizată de partidul Rusia Unită la care au participat peste 100 de mii de oameni.

După câţiva kilometri obositori, liderii de la Moscova s-au restras într-un bar renumit  unde au băut bere şi s-au desfătat cu bucate tradiţionale.

În italia, au fost incidente violente la Torino. Mai mulţi tineri au încercat să intre cu forţa în primărie. Scutierii italieni au fost mobilizaţi de urgenţă pentru a pune capăt protestului spontan al studenţilor care cereau demisia primarului torinez, Pierro Fassino. Mai mulţi studenţi au fost arestaţi de poliţişti în civil, infiltraţi în număr mare printre manifestanţi.





×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy Torino
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close