Antena 3 CNN Externe Până la 10 ani de închisoare pentru persoanele din LGBTQ, proiect radical de lege în Ghana

Până la 10 ani de închisoare pentru persoanele din LGBTQ, proiect radical de lege în Ghana

Un proiect de lege împotriva LGBTQ a fost prezentat Parlamentului din Ghana și provoacă panică în rândul comunității gay. Acesta urmează să devină una dintre cele mai radicale legi de acest fel.

Până la 10 ani de închisoare pentru persoanele din LGBTQ, proiect radical de lege în Ghana
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    24 Iul 2021   •   17:20

Proiectul prevede pedepsirea persoanelor din LGBTQ și a susținătorilor acestora cu închisoarea până la 10 ani. De asemenea, Guvernul ar putea îndruma persoanele pre intervenții chirurgicale de „realiniere de gen”, conform The Guardian.

Propunerea legislativă a fost realizată de un grup parlamentar condus de Sam Nartey George, care descrie drepturile homosexualilor ca ”perversiune”.

”Homosexualitatea nu este un drept al omului. Este o preferinţă sexuală", scrie Sam Nartey George, într-o postare pe twitter. „Vom aproba acest proiect de lege”, a dat asigurări deputatul din Ghana.

O copie a proiectului a ajuns în spațiul public și a fost confirmată de diplomații cu acces la proiect. Acesta a provocat revoltă din partea activiștilor pentru drepturile omului.

Din ianuarie, grupuri din viața publică, de la politicieni la jurnaliști, lideri civili și religioși, au condus acerbe condamnări ale drepturilor și rețelelor de sprijin LGBTQ + din Ghana.

”Mi-am petrecut tot timpul ca jurnalist pledând pentru drepturile homosexualilor, aşa că nu-mi vine să cred că ne aflăm aici”, spune Nana Ama Agyemang Asante, jurnalistă şi activistă la Accra.

Apariția noii legi a fost susținută de mai mulți parlamentari din Ghana dar și de diverse personalităţi din Guvernul preşedintelui Nana Akufo-Addo.

Momentan, Parlamentul nu a numit o comisie care să revizuiască proiectul de lege, însă, cel mai probabil, acesta va fi supus la mai multe amendamente, înainte de aprobare. 

×
Subiecte în articol: LGBT LGBTQ Ghana
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close