Antena 3 Externe 13.000 de oameni au format un lanţ uman împotriva neo-naziştilor din Dresda

13.000 de oameni au format un lanţ uman împotriva neo-naziştilor din Dresda

de G.C.P    |    14 Feb 2013   •   11:31
13.000 de oameni au format un lanţ uman împotriva neo-naziştilor din Dresda Galerie foto (4) Foto: AFP

Peste 13000 de protestatari anti-fascişti au format un lanţ uman în centrul oraşului Dresda (Germania), pentru a bloca marşul neo-naziştilor, cei care marcau 68 de ani de la bombardamentele aliaţilor asupra populaţiei civile, din 1945.

Peste 3000 de poliţişti au fost dispuşi să supravegheze cele două manifestări paralele, dar nu s-au înregistrat confruntări violente între cele două grupuri, informează AFP.

Neo-naziştii condamnă ferm acţiunile aliaţilor din ultimele luni ale ultimului război mondial şi pretind că bombardamentele reprezintă crime de război.

De cealaltă parte, activiştii care se opun manifestărilor naziste susţin că marşul acestora ar fi o insultă la adresa celor 25.000 de victime, care au murit striviţi de bombe.

Printre cei care s-au strâns de mână, împiedicând demonstraţia neo-naziştilor, s-au numărat mai mulţi politicieni.
Adjunctul preşedintelui parlamentului german, Wolfgang Thierse, şi premierul regiunii Saxonia, Stalislaw Tillich, au ţinut să facă parte din lanţul uman.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close