Antena 3 CNN Externe 13 maşini, toate ale unor români, incendiate într-un cartier milanez, în ultimele săptămâni

13 maşini, toate ale unor români, incendiate într-un cartier milanez, în ultimele săptămâni

13 maşini, toate ale unor români, incendiate într-un cartier milanez, în ultimele săptămâni
Sursa foto: Foto: Video News
20 Feb 2011   •   10:34

De mai bine de o lună, românii stabiliţi într-un cartier din Milano trăiesc în plin coşmar. Se tem şi să mai iasă pe stradă neînsoţiţi după ce, în ultimele săptămâni, au fost incendiate nu mai puţin de 13 maşini. Toate, cu numere de înmatriculare româneşti.

În timp ce autorităţile se abţin de la comentarii, oamenii sunt convinşi că este vorba despre o mână criminală şi de rasism.

Totul a început în noaptea de 18 ianuarie când, în jurul orei 4 dimineaţa, un automobil a ars ca o torţă până la caroserie.

Nimeni nu a acordat atunci importanţă faptului că maşina avea numere româneşti. Iar pompierii şi poliţiştii veniţi la faţa locului au declarat că a fost vorba despre un scurt circuit.

Un incident tras însă parcă la indigo, a tulburat liniştea comunităţii de români, două zile mai târziu.

Teroarea a continuat şi nopţile următoare. Una câte una, mai multe familii de români şi-au găsit automobilul incendiat. În total, au fost 13. Sub unele autoturisme s-au gasit chiar şi probe care indicau clar că este vorba despre o mână criminală.

Deşi autorităţile se feresc să dea un astfel de verdict, oamenii sunt siguri că sunt ţintele unor atacuri xenofobe. Nu ştiu ce a provocat valul de furie îndreptat împotriva lor şi se simt neputincioşi.

Au rămas fără maşini şi nimeni nu le poate veni în ajutor. Mai mult, nici nu-şi pot amortiza pierderile pentru că firmele de asigurări din România nu-i despăgubesc. 

 

×
Subiecte în articol: Milano romani rasism
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close