Antena 3 CNN Externe 137 de români din Japonia au cerut ajutor pentru a fi repatriaţi

137 de români din Japonia au cerut ajutor pentru a fi repatriaţi

137 de români din Japonia au cerut ajutor pentru a fi repatriaţi
Sursa foto: Foto: Mediafax
18 Mar 2011   •   09:13

Aproape 2.800 de români se află în Japonia. 137 dintre aceştia au cerut ajutorul Ambasadei României pentru a fi repatriaţi.Guvernul de la Bucureşti a cerut înfiinţarea unei celule de criză pentru monitorizarea situaţiei.  Aeroporturile din Japonia sunt pline de străini care vor să părăsească ţara. 

Rolul principal al celulei de criză, care va fi instituită în cadrul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), este să furnizeze un flux de informaţii specializate autorităţilor române şi mai ales Ministerului de Externe, despre evoluţia reactoarelor nucleare din Japonia.

Comisia va oferi informaţiile la un interval de 12 ore, iar în funcţie de ele, Guvernul României va hotărî dacă este sau nu cazul să evacueze românii aflaţi în ambasadă sau în alte instituţii care reprezintă ţara noastră în Japonia.

Lucian Biro, expert CNCAN, a explicat că acest lucru este necesar, deoarece datele care circulă în presă nu provin întotdeauna de la experţi în energie nucleară, fapt pentru care pot să producă panică sau să creeze confuzie.

×
Subiecte în articol: romani japonia Fukushima
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close