Antena 3 CNN Externe 200 de MILIOANE de SMS-uri, interceptate în fiecare zi de guvern. Scandalul spionajului ia amploare

200 de MILIOANE de SMS-uri, interceptate în fiecare zi de guvern. Scandalul spionajului ia amploare

200 de MILIOANE de SMS-uri, interceptate în fiecare zi de guvern. Scandalul spionajului ia amploare
de O.P.    |    17 Ian 2014   •   07:41

Agenţia americană pentru Securitate Naţională (NSA) a interceptat aproximativ 200 de milioane de mesaje telefonice text pe zi în întreaga lume, pentru a obţine informaţii, a dezvăluit cotidianul britanic The Guardian în ediţia de joi.
Aceste informaţii, dezvăluite în cadrul unei anchete comune a ziarului britanic şi a postului de televiziune Channel 4, se bazează pe documente furnizate de fostul consultant al NSA Edward Snowden, refugiat în Rusia.

Ele sunt publicate cu o zi înaintea unui discurs al preşedintelui american Barack Obama, care urmează să anunţe vineri o serie de reforme vizând metodele de supraveghere, ca răspuns la controversa privind programele americane de spionaj, declanşată de Snowden.

Programul NSA cu privire la SMS-uri, denumit "DISHFIRE", colectează "aproape tot ceea ce putea", potrivit unor documente aparţinând Serviciului guvernamental britanic de informaţii (GCHQ), citate de The Guardian.

×
Subiecte în articol: spionaj NSA
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close