Antena 3 CNN Externe 200 de militari americani au fost relocaţi mai aproape de Libia

200 de militari americani au fost relocaţi mai aproape de Libia

200 de militari americani au fost relocaţi mai aproape de Libia
08 Oct 2013   •   17:17

Statele Unite au detaşat 200 de puşcaşi marini într-o bază NATO din Sigonella, Sicilia, pe fondul tensiunilor ascendente dintre Tripoli şi Washington, provocate de incursiunea americană fulgerătoare din Libia.
Weekendul trecut, un comando SEAL a intrat pe teritoriul libian, într-o misiune fantomă, şi l-a capturat pe un lider Al Qaeda.

După prinderea lui Abu Anas al Libi, oficialii de peste ocean au spus că acţiunea a fost acoperită de cadrul legal şi a fost o "manevră preventivă".

Existau "ameninţări potenţiale" asupra diplomaţilor americani din Libia (spun surse ale Pentagonului pentru CNN), acolo unde fostul ambasdor SUA, Chris Stevens, a fost ucis într-un atac violent asupra consulatului din Benghazi, în septembrie 2012.

Noua dislocare de forţe survine după ce alţi 500 de militari americani au fost mutaţi în luna mai din Spania în Sigonella, fiind gata oricând pentru o intervenţie rapidă în Libia, dacă interesele SUA sunt periclitate.

Baza Sigonella, situată la sud-vest de Catania, este o bază militară majoră, folosită de forţele NATO, marina americană, dar şi de aviaţia militară italiană.

×
Subiecte în articol: Al Qaeda
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close