Antena 3 Externe 200 de studenţi pakistanezi, răpiţi de talibani

200 de studenţi pakistanezi, răpiţi de talibani

02 Iun 2009   •   03:39
200 de studenţi pakistanezi, răpiţi de talibani

soldati

Autorităţile pakistaneze negociază eliberarea a circa 200 de studenţi de la un colegiu militar răpiţi de militanţii talibani în timp ce se întorceau din vacanţă.
Răpirea a avut loc în timp ce armata pakistaneză continuă ofensiva contra talibanilor în valea Swat. Violenţa militanţilor a crescut în intensitate de la jumătatea anului 2007, cu atacuri asupra forţelor de securitate, dar şi asupra unor ţinte guvernamentale sau occidentale. Pakistan este stat nuclear.
Valul de violenţă a alarmat SUA, care se bazează pe acest stat pentru a învinge al Qaeda.
Luptători talibani cu grenade şi arme au blocat convoiul studenţilor ce se întorceau spre case în regiubea Pashtu, la graninţa afgană, în oraşul Bannu.
Şeful local anunţase iniţial că talibanii ar fi răpit 400 de oameni în 28 de maşini, pentru ca ulterior, vicedirectorul colegiului să arate că circa 200 de persoane au scăpat şi şi au ajuns la Bannu.
Pe de altă parte, reprezentantul guvernamanetal Mirza Mohammad Jihadi declara că se fac eforturi pentru a asigura eliberarea persoanelor răpite.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close