Antena 3 CNN Externe 300.000 de femei, distruse de frumuseţe. Vezi dacă tu eşti una dintre ele

300.000 de femei, distruse de frumuseţe. Vezi dacă tu eşti una dintre ele

300.000 de femei, distruse de frumuseţe. Vezi dacă tu eşti una dintre ele
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    04 Ian 2012   •   06:38

Zeci de mii de femei din întreaga lumea au renunţat la implanturile mamare de frica siliconului toxic. Scandalul a început în 2010, când o companie franceză care producea proteze de silicon, a fost închisă pentru că folosea materiale nocive. Produsele companiei au fost scoase de pe piaţă, dar multe femei încă mai au astfel de implanturi toxice.

Materialul folosit de compania franceză la producerea implanturilor era de fapt silicon industrial. Substanţa, odată ajunsă în corp, poate avea efecte extrem de nocive asupra sănătăţii femeilor.

Guvernele unor ţări precum Franţa sau Venezuela au decis să plătească pentru operaţiile de îndepărtare ale implanturilor cu silicon industrial. Pe de altă parte, în Marea Britanie, autorităţile spun că nu pot plăti daune femeilor îmbolnăvite de produsul franţuzesc pentru că nu au destule informaţii privind efectele pe care le au implanturile toxice asupra sănătăţii.

În acest moment, mai sunt aproximativ trei sute de mii de femei în lume care au implanturi cu silicon industrial făcute în Franţa.

×
Subiecte în articol: silicoane
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close