40 de morţi în urma unor confruntări violente în apropierea Damascului

de D.G.    |    29 Apr 2017   •   08:41
40 de morţi în urma unor confruntări violente în apropierea Damascului foto: Pixabay.com

Confruntări violente au opus vineri rebeli şi jihadişti în apropierea Damascului, făcând cel puţin 40 de morţi şi 70 de răniţi, a indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

"Confruntările au început vineri dimineaţă între grupul rebel Jaish al-Islam, pe de o parte, şi gruparea jihadistă Fateh al-Sham, aliat rebelilor din Faylaq al-Rahman, de cealaltă parte', a indicat OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de o reţea de informatori pe tot teritoriul sirian.

"Au existat cel puţin 15 morţi la Jaish al-Islam şi 23 la adversarii săi, fiind ucişi şi doi civili', potrivit OSDO, care a precizat că au fost cel puţin 70 de răniţi.

Jaish al-Islam, puternică facţiune de inspiraţie salafistă şi susţinută de Arabia Saudită, a fost cea care a atacat poziţiile Frontului Fateh al-Sham, fostul Front Al-Nusra, ex-filială siriană a Al-Qaida, şi ale islamiştilor din Faylaq al-Rahman, sprijiniţi de Qatar şi de Turcia, a relatat OSDO.

Confruntările s-au desfăşurat în mai multe localităţi la est de Damasc, în special în Erbin şi Kafr Batna, potrivit OSDO, care nu a putut preciza cauzele acestora.

Jaish al-Islam a acuzat într-un comunicat Frontul Fateh al-Sham că "practică în permanenţă escaladarea conflictului, ţintind rutele de aprovizionare, agresându-i persoanele care vin ca întăriri şi insultându-le'.

Potrivit grupului salafist, ultima agresiune a avut loc joi seara, când Fateh al-Sham i-a oprit întăririle care se îndreptau spre Qaboun, unde luptele îi opun pe rebeli forţelor regimului. "De aceea am ripostat", a explicat grupul Jaish al-Islam.

Grupul Faylaq al-Rahman a dezminţit aceste acuzaţii.

În mai 2016, lupte între aceiaşi protagonişti făcuseră peste 500 de morţi.

Sursă: Agerpres
Parteneri
sati
x close