Antena 3 CNN Externe 40 de morţi în urma unor confruntări violente în apropierea Damascului

40 de morţi în urma unor confruntări violente în apropierea Damascului

40 de morţi în urma unor confruntări violente în apropierea Damascului
Sursa foto: foto: Pixabay.com
29 Apr 2017   •   08:41

Confruntări violente au opus vineri rebeli şi jihadişti în apropierea Damascului, făcând cel puţin 40 de morţi şi 70 de răniţi, a indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

"Confruntările au început vineri dimineaţă între grupul rebel Jaish al-Islam, pe de o parte, şi gruparea jihadistă Fateh al-Sham, aliat rebelilor din Faylaq al-Rahman, de cealaltă parte', a indicat OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de o reţea de informatori pe tot teritoriul sirian.

"Au existat cel puţin 15 morţi la Jaish al-Islam şi 23 la adversarii săi, fiind ucişi şi doi civili', potrivit OSDO, care a precizat că au fost cel puţin 70 de răniţi.

Jaish al-Islam, puternică facţiune de inspiraţie salafistă şi susţinută de Arabia Saudită, a fost cea care a atacat poziţiile Frontului Fateh al-Sham, fostul Front Al-Nusra, ex-filială siriană a Al-Qaida, şi ale islamiştilor din Faylaq al-Rahman, sprijiniţi de Qatar şi de Turcia, a relatat OSDO.

Confruntările s-au desfăşurat în mai multe localităţi la est de Damasc, în special în Erbin şi Kafr Batna, potrivit OSDO, care nu a putut preciza cauzele acestora.

Jaish al-Islam a acuzat într-un comunicat Frontul Fateh al-Sham că "practică în permanenţă escaladarea conflictului, ţintind rutele de aprovizionare, agresându-i persoanele care vin ca întăriri şi insultându-le'.

Potrivit grupului salafist, ultima agresiune a avut loc joi seara, când Fateh al-Sham i-a oprit întăririle care se îndreptau spre Qaboun, unde luptele îi opun pe rebeli forţelor regimului. "De aceea am ripostat", a explicat grupul Jaish al-Islam.

Grupul Faylaq al-Rahman a dezminţit aceste acuzaţii.

În mai 2016, lupte între aceiaşi protagonişti făcuseră peste 500 de morţi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Damasc al-Qaida
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close