Antena 3 CNN Externe 40 de tone de marijuana şi 200 de kilograme de cocaină, confiscate în Rio de Janeiro

40 de tone de marijuana şi 200 de kilograme de cocaină, confiscate în Rio de Janeiro

40 de tone de marijuana şi 200 de kilograme de cocaină, confiscate în Rio de Janeiro
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Noi 2010   •   11:30

Autorităţile braziliene au confiscat aproximativ 40 de tone de marijuana şi 200 de kilograme de cocaină, în urma mai multor descinderi efectuate în Rio de Janeiro, informează AFP. Potrivit unui bilanţ făcut public recent, peste 30 de persoane, inclusiv copii, au murit în timpul luptelor dintre poliţie şi traficanţii de droguri.

"Poliţia militară a confiscat 20 de tone de marijuana. Restul drogurilor au fost confiscate de poliţia civilă şi de alte forţe care au luat parte la operaţiune", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Securitate de la Rio.

Duminică noapte, forţele de securitate au descins în zona Complexo do Alemao, o zonă dominată de 20 de ani de traficanţii de stupefiante. Potrivit corespondentului AFP, mai multe camere utilizate ca depozite pentru enorme cantităţi de droguri. O mare canditate de droguri era ambalată şi pregătită de vânzare. Autorităţile au confiscat şi 200 de kilograme de cocaină.

În ultimele săptămâni, zeci de civili şi-au pierdut viaţa în timpul confruntărilor dintre traficanţii de droguri şi poliţişti. Străzile din cartierele sărace ale celui mai mare oraş din Brazilia arată ca cele ale unui oraş fantomă. Localnicii s-au baricadat în case în timpul uneia dintre ele mai mari operaţiuni poliţieneşti împotriva traficanţilor de droguri.

 

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close