Antena 3 CNN Externe A fost deschis procesul Iuliei Timoşenko pentru abuz de putere

A fost deschis procesul Iuliei Timoşenko pentru abuz de putere

A fost deschis procesul Iuliei Timoşenko pentru abuz de putere
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
24 Iun 2011   •   10:43

Vineri dimineaţă a fost deschis procesul pentru abuz de putere împotriva Iuliei Timoşenko, fostul prim ministru şi lider al "revoluţiei portocalii" din 2004 în Ucraina, informează AFP.

Procesul a început sub presiunea manifestanţilor veniţi să o susţină pe Timoşenko. Sala tribunalului a fost neîncăpătoare pentru cei care au dorit să participe la porces.

Peste o mie de manifestanţi au venit în faţa tribunalului de la primele ore ale dimineţii, aceştia au fluturat steaguri alb-roşii, reprezentative pentru mişcare politică din opoziţie, condusă de Iulia Timoşenko.

Într-un costum crem şi ţinând trandafiri în mână, fostul premier al Ucrainei s-a adresat judecătorului spunându-i că acest proces este "o farsă şi un circ". Timoşenko îl acuză pe preşedintele Viktor Ianukovici că se află în spatele urmăririlor judiciare, intenţionând să o împiedice să participe la alegerile legislative din 2012 şi cele prezidenţiale din 2015.

Timoşenko riscă zece ani de închisoare pentru acuzaţia de abuz de putere în concluziile acordurilor de gaze cu Rusia, în perioada în care se afla la conducerea Guvernului, în 2009.

×
Subiecte în articol: Iulia Timosenko proces abuz de putere
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close