Antena 3 CNN Externe A fost descoperită o fotografie rară, realizată la 30 de minute după bombardamentul atomic de la Hiroshima

A fost descoperită o fotografie rară, realizată la 30 de minute după bombardamentul atomic de la Hiroshima

A fost descoperită o fotografie rară, realizată la 30 de minute după bombardamentul atomic de la Hiroshima
de S.T.    |    10 Ian 2013   •   20:12

Oamenii de ştiinţă de la Muzeul Păcii din Hiroshima au anunţat descoperirea unei fotografii rare ce înfăţişează norul ciupercă format în urma bombardamentului atomic.

Cercetătorii sunt de părere că imaginea alb-negru a fost realizată la aproximativ 30 de minue după bombardamentul din 6 august 1945, de la o distanţă de aproximativ 10 kilometri est de epicentru,
scrie AFP.

"Cărţile de istorie menţionează existenţa acestei fotografii, însă acum este pentru prima dată când reuşim să o şi vedem", a explicat un bărbat din cadrul Muzeului Păcii din Hiroshima.

Reprezentantul muzeului susţine că o "imagine ca aceasta, ce arată norul ciupercă împărţit în două elemente, este foarte rară".



Bomba „Little Boy” a fost lansată deasupra Hiroshimei de un bombardier B-29 Superfortress, transformând oraşul aflat în vestul Japoniei într-un infern nuclear. „Little Boy” a fost prima bombă atomică utilizată într-un conflict armat, provocând aproximativ 140.000 de decese.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close