Antena 3 CNN Externe A început sezonul uraganelor în Atlantic. Furtuna tropicală Andrea a atins Florida

A început sezonul uraganelor în Atlantic. Furtuna tropicală Andrea a atins Florida

A început sezonul uraganelor în Atlantic. Furtuna tropicală Andrea a atins Florida
Sursa foto: Foto: nasa.gov
de M.Z.    |    07 Iun 2013   •   08:27
Prima furtună tropicală din sezonul uraganelor în Atlantic, Andrea, a atins joi noapte coasta de vest a statului Florida, antrenând ploi puternice, a anunţat Centrul american pentru Supravegherea Uraganelor (NHC).

Furtuna se deplasa în nordul Floridei, în partea de sud a Statelor Unite, către nord-vest, cu o viteză de aproximativ 24 de kilometri pe oră. Andrea urmează să parcurgă Coasta de Est a Statelor Unite până la sfârşitul săptămânii. 

Centrul american pentru Supravegherea Uraganelor a anunţat că furtuna, însoţită de rafale de vânt de până la 85 de kilometri pe oră, nu s-a transformat în uragan, aşa cum se temea.
 
Totodată, NHC nota că Andrea "urmează să îşi piardă caracterul tropical sâmbătă", antrenând posibile inundaţii în zona coastei, din cauza unei creşteri a nivelului apei mării şi mareei înalte, potrivit AFP.
 
De asemenea, "câteva tornade sunt posibile (vineri) seara în peninsula Florida şi în zone de coastă în statele Georgia, South Carolina şi North Carolina", avertizează NHC.
 
În timp ce a traversat Cuba, Andrea a antrenat ploi totenţiale în provincia Pinar del Rio (vest), determinând autorităţile să evacueze aproximativ 1.000 de persoane.
 
Sezonul uraganelor în Atlantic durează de la 1 iunie şi până la 30 noiembrie.




 

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close