Antena 3 CNN Externe "A luat parte la adevărate masacre". Un presupus gardian de la Auschwitz a fost arestat în Germania

"A luat parte la adevărate masacre". Un presupus gardian de la Auschwitz a fost arestat în Germania

"A luat parte la adevărate masacre". Un presupus gardian de la Auschwitz a fost arestat în Germania
de S.T.    |    06 Mai 2013   •   19:04

Un presupus fost gardian al lagărului de concentrare de la Auschwitz, în vârstă de 93 de ani, a fost arestat în Germania, relatează AFP.
   
"Forţele poliţiei criminalistice din Baden-Württemberg, pe baza mandatului Parchetului din Stuttgart, l-au arestat la domiciliu pe un fost angajat în vârstă de 93 de ani, al lagărului de concentrare de la Auschwitz, care a făcut parte din serviciile de gardă, din toamna lui 1941 şi până la închiderea sa în 1945, şi este suspectat de complicitate la crimă", scrie Parchetul într-un comunicat.

Hans Lipschis, născut în Lituania în urmă cu 93 de ani, pretinde că a lucrat la Auschwitz ca bucătar, ci nu gardian în lagărul construit de către nazişti în Polonia ocupată.

Potrivit unui raport al Centrului Simon Wiesenthal, organizaţie care urmăreşte foşti nazişti, Lipschis se afla în poziţia a patra pe lista celor mai căutaţi criminali.

Între 1940 şi 1945, aproximativ 1,1 milioane de bărbaţi, femei şi copii, dintre care majoritatea evrei din diverse ţări din Europa ocupată de germani, au fost ucişi în lagărul Auschwitz-Birkenau.

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close