Antena 3 CNN Externe A murit François Jacob, laureat al premiului Nobel pentru medicină

A murit François Jacob, laureat al premiului Nobel pentru medicină

A murit François Jacob, laureat al premiului Nobel pentru medicină
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
22 Apr 2013   •   13:01
Biologul francez François Jacob, laureat al premiului Nobel pentru medicină în anul 1965, a murit vineri la vârsta de 92 de ani, informează AFP.

François Jacob este cunoscut datorită cercetărilor sale din domeniul geneticii bacteriene şi al circuitelor de regularizare.

Profesor titular la catedra de genetică celulară de la College de France în perioada 1965-1991, François Jacob a fost membru al Académie des sciences (1977), al Academiei franceze (1996) şi a fost, între anii 2007 şi 2011, cancelar al Ordre de la Libération.

Născut pe 17 iunie 1920, la Nancy, François Jacob s-a înrolat în iulie 1940 în Forţele franceze libere (FFL). A participat la campaniile din Fezzan (Libia), din Tripoli, din Tunisia şi din Franţa. A fost rănit grav după debarcarea din Normandia a trupelor aliate, pe 1 august 1944, la Utah Beach.

După Al Doilea Război Mondial, şi-a terminat studiile de medicină, dar a fost nevoit să renunţe la chirurgie, din cauza rănilor suferite în război. A decis să se consacre biologiei.

În 1950, a fost acceptat în serviciul de fiziologie microbiană - coordonat de Andre Lwoff - de la Institutul Pasteur, unde şi-a construit ulterior întreaga carieră.



×
Subiecte în articol: Premiul Nobel
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close