Accidente aviatice grave, soldate cu moartea a 19 oameni (VIDEO)

23 Mar 2009   •   03:12
Accidente aviatice grave, soldate cu moartea a 19 oameni (VIDEO)

avion prabusit

Un mic avion s-a prăbuşit duminică în aproprierea unui aeroport din Montana, iar 17 persoane au fost ucise, printre care şi câţiva civili, a anunţat Administraţia Federală pentru Aviaţie.
Avionul cu o singur motor s-a prăbuşit la circa 150 de metri de aeroportul din Butte pe când făcea manevre de aterizare, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mike Fergus. Presa locală scrie că aparatul de zbor ar fi căzut în cimitirul din localitate.
Avionul plecase din Oroville, California, şi ar fi trebuit să ajungă la circa 85 de mile de Butte, dar pilotul a schimbat traseul de zbor.
Primele rapoarte arată că printre victime se numără şi numeroşi copii, care mergeau la schi.

Acesta este cel de-al treilea incident din acest an din SUA. În ianuarie, toţi cei 155 de pasageri ai unui avion de linie au supravieţuit după aterizarea în râul Hudson. O lună mai târziu însă 49 de persoane şi-au pierdut viaţa când un avion a căzut într-o zonă rezidenţială din New York.

Pe de altă porte, pilotul şi copilotul unui avion de marfă FedEx au fost ucişi după ce avionul în care erau a luat foc la aterizarea pe aeroporul Narita din Tokyo. Înregistrările video arată că avionul s-a lovit de două ori de pistă înainte de izbucni în flăcări.Antena3.ro

SUA
x close