Antena 3 CNN Externe Accidentul feroviar din Rusia a fost provocat de explozia unei bombe

Accidentul feroviar din Rusia a fost provocat de explozia unei bombe

Accidentul feroviar din Rusia a fost provocat de explozia unei bombe
Sursa foto: Accident feroviar
28 Noi 2009   •   18:18

Un atentat a fost la originea catastrofei feroviare din Rusia de aseară. Potrivit anchetatorilor, la locul accidentului au fost găsite resturi ale unei bombe. Un ultim bilanţ făcut public de autorităţile ruse arată că "nu mai puţin de 26 de oameni" au murit în urma tragediei şi peste 100 au fost răniţi.

Anchetatorii ruşi au luat în calcul ipoteza unui atentat încă de la început. "Ipoteza principală este că un dispozitiv exploziv a fost detonat de persoane necunoscute. Mai clar: ne gândim al un act terorist", a spus directorul Companiei ruse de căi ferate, Vladimir Yakunin.

Scenariul a fost confirmat după ce, în locul unde trenul a deraiat, au fost găsite resturi de bombă. Preşeditnele Dmitri Medvedev a reacţionat imediat. "Faceţi totul ca să preveniţi haosul! Situaţia este foarte tensionată", a spus el.

Accidentul s-a produs la jumătatea traseului dintre Moscova şi Sankt Petersburg. În tren se aflau aproape 660 de pasageri. Trei dintre cele 14 vagoane ale trenului au ieşit de pe linie, iar două s-au răsturnat.

Ore în şir echipajele de salvare au continuat să caute supravieţuitori. Două avioane cu echipament medical au fost trimise la faţa locului. Răniţii au fost internaţi în spitalele din regiune iar pasagerii nevătămaţi, au fost transportaţi la destinaţie.

"Pasagerii sunt în stare de şoc. Ce este mai rău este că se află într-un loc izolat şi este imposibil să se ajungă acolo altfel decât cu trenul. Echipelor de urgenţă le-a luat două ore să ajungă acolo. A trebuit să se ajute unii pe alţii aşa cum au putut până să primească ajutor", a povestit un martor.

Acum doi ani, pe aceeaşi linie, un alt tren expres a deraiat în urma exploziei unei bombe, iar 60 de oameni au fost răniţi. Atacul de atunci a fost pus pe seama extremiştilor musulmani din Caucaz.

Antena 3

×
Subiecte în articol: atentat terorist
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close