Antena 3 CNN Externe Acest oraș a înregistrat niveluri periculoase de poluare a aerului. Cel puţin 17 persoane au murit în urma afecţiunilor respiratorii

Acest oraș a înregistrat niveluri periculoase de poluare a aerului. Cel puţin 17 persoane au murit în urma afecţiunilor respiratorii

Cel puţin 17 persoane au murit în urma unor boli respiratorii la Kabul pe parcursul săptămânii trecute, a informat luni ministrul adjunct al Sănătăţii.

Acest oraș a înregistrat niveluri periculoase de poluare a aerului. Cel puţin 17 persoane au murit în urma afecţiunilor respiratorii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    30 Dec 2019   •   22:14

În timpul unei campanii de distribuire de măşti de faţă cu filtre antipoluare, ministrul adjunct al Sănătăţii, Fida Mohammad Paikan, a precizat că 8.813 pacienţi suferind de afecţiuni respiratorii au ajuns în spitalele din capitala afgană săptămâna trecută.

Autorităţile au început să ia măsuri împotriva companiilor locale, considerate principalele responsabile pentru poluarea aerului din Kabul, după ce au primit o solicitare în acest sens din partea preşedintele afgan, a declarat luni pentru DPA Leila Samani, o purtătoare de cuvânt a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului din Afganistan.

În acest context, proprietarii sălilor de nuntă, băilor publice şi firmelor de administrare a imobilelor au fost avertizaţi să înceteze să ardă anvelope şi materiale plastice pentru a-şi asigura încălzirea, a precizat Samani.

De asemenea, rezidenţii au fost îndemnaţi să reducă utilizarea cărbunelui pentru a-şi încălzi casele.

Potrivit oficialilor, consumul de combustibil ne-standard, lipsa spaţiilor verzi, drumurile neasfaltate şi aşezările neplanificate sunt la rândul lor factori care contribuie la poluarea din Kabul.

Guvernul intenţionează să lanseze o campanie de conştientizare în moscheile din oraş în zilele următoare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Kabul poluare
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close