Antena 3 CNN Externe Acuzarea vrea să îi interzică lui Mladic să dezvăluie elemente din dosar

Acuzarea vrea să îi interzică lui Mladic să dezvăluie elemente din dosar

Acuzarea vrea să îi interzică lui Mladic să dezvăluie elemente din dosar
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
11 Iun 2011   •   16:27

Acuzarea de la Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fost Iugoslavie i-a solicitat Tribunalului să îi interzică apărării lui Ratko Mladic să difuzeze public sau în presă orice documente sau informaţii din rechizitoriu, au anunţat surse judiciare, potrivit AFP.

În replică, avocatul fostului lider militar al sârbilor din Bosnia desemnat de TPI, Aleksandar Aleksic, a cerut într-o moţiune depusă la tribunal un termen pentru a răspunde la această solicitare.

Purtătoarea de cuvânt a TPI, Nerma Jelacici, a confirmat că se aşteaptă o decizie a trei judecători ai tribunalului în privinţa acestei solicitări, al cărei motiv nu l-a putut explica.

Ratko Mladic, în vârstă de 69 de ani, a fost arestat pe 26 mai în Serbia. El este acuzat de genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război în timpul conflictului din Bosnia (1992-1995). Mladic a fost prins după ce s-a ascuns 16 ani.

El a fost transferat la 31 mai la Haga şi a apărut pentru prima dată în faţa tribunalului pe3 iunie, următoarea sa înfăţişare fiind fixată pentru 4 iulie. Mladic ar urma să pledeze atunci vinovat sau nevinovat pentru acuzaţiile care i se aduc.

×
Subiecte în articol: proces dosar
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close