Adulţii din SUA, tot mai graşi. Nivelul obezităţii este "intolerabil de ridicat"

de S.T.    |    04 Sep 2014   •   23:13
Adulţii din SUA, tot mai graşi. Nivelul obezităţii este "intolerabil de ridicat"

Rata obezităţii în rândul adulţilor a continuat să crească în 2013 în şase state din SUA şi a rămas constantă în restul teritoriului, relevă raportul anual publicat joi de Trust for America's Health şi Robert Wood Johnson Foundation, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Nivelul obezităţii este "intolerabil de ridicat", în 20 de state cel puţin 30% dintre adulţi fiind obezi, arată studiul întocmit pe baza datelor guvernului federal.

Conform raportului, problema ar putea să se agraveze în pofida nenumăratelor semnale de alarmă trase în SUA.

Este pentru prima dată când peste 35 % dintre adulţii din Mississippi şi Virginia sunt obezi. În 20 de state, o treime dintre adulţi sunt obezi, în timp ce procentul obezilor nu este în niciun stat american mai mic de 21 %.

Rata medie a obezităţii la cetăţenii adulţi din SUA este de 34,5%. Greutatea medie a unui american este în prezent cu 11 kilograme mai mare decât în 1960.

"Nivelul obezităţii este intolerabil de ridicat, iar disparităţile sunt extrem de îngrijorătoare", a apreciat Jeffrey Levi, directorul Trust for America's Health, care publică de 11 ani acest raport împreună cu Robert Wood Johnson Foundation.

Rata medie a obezităţii este de 47,8% la negri, 42,5% la hispanici şi de numai 32,6% la albi. Nouă dintre cele zece state cu cea mai mare rată de obezitate se găsesc în sudul ţării, iar adulţii de 45-65 de ani reprezintă categoria de vârstă cu cei mai mulţi obezi.

Obezitatea este asociată cu sărăcia, care implică o alimentaţie mai puţin sănătoasă şi traiul în zone mai puţin sigure pentru practicarea sportului şi a mişcării în aer liber. Aşa se face că dintre adulţii care câştigă mai puţin de 15.000 de dolari pe an, o treime sunt obezi, faţă de numai un sfert dintre cei cu venituri de peste 50.00 de dolari anual.

Numărul celor care suferă de obezitate extremă a crescut de patru ori în ultimii 30 de ani, aceştia reprezentând 6% din populaţia adultă. 

SUA
Parteneri
x close