Antena 3 CNN Externe Aeroportul din Tiraspol se pregătește să primească avioane | Rușii ar putea folosi Transnistria pentru a ataca Ucraina

Aeroportul din Tiraspol se pregătește să primească avioane | Rușii ar putea folosi Transnistria pentru a ataca Ucraina

Pe aerodromul de la Tiraspol se desfășoară pregătiri pentru primirea aeronavelor - este posibil ca rușii să încerce să folosească Transnistria pentru a sprijini ofensiva în direcția Buzh de Sud.

Aeroportul din Tiraspol se pregătește să primească avioane | Rușii ar putea folosi Transnistria pentru a ataca Ucraina
Sursa foto: Twitter/Militarylandnet
de Alexandra Ionescu    |    06 Apr 2022   •   17:45

Armata ucraineană notează că aerodromul de la Tiraspol, abandonat cu mulți ani în urmă, este pregătit pentru a primi avioane de transport.

În special, în direcția South Buh, rușii  restabilesc capacitatea de luptă și iau măsuri pentru a dota pozițiile cu echipamente inginerești, potrivit Pravda.

Până de curând, se știa că 1.500 de militari ai Federației Ruse serveau pe teritoriul Transnistriei. Dintre aceștia, aproximativ 700 de persoane cu peste o duzină de vehicule blindate de transport de trupe au îndeplinit „sarcini de menținere a păcii” la punctele de control de-a lungul frontierei administrative a PMR și Moldova. 

O altă parte a contingentului rus păzea depozitele cu 25.000 de tone de muniție. Sprijinul de foc pentru această gardă a fost asigurat de aproximativ o duzină de vehicule de luptă de recunoaștere și aterizare.

Chiar zilele trecute, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că un potențial contingent inamic se pregătește pentru provocări la frontiera de stat. Și primarul Odessei, Ghenadi Trukhanov, a sugerat că, mai devreme sau mai târziu, inamicul va folosi aceste forțe într-un fel sau altul, potrivit Unian.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Transnistria
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close