Antena 3 CNN Externe Agenţia chineză de stat: Statele Unite să nu îşi încordeze muşchii în Asia

Agenţia chineză de stat: Statele Unite să nu îşi încordeze muşchii în Asia

Agenţia chineză de stat: Statele Unite să nu îşi încordeze muşchii în Asia
Sursa foto: Foto: warnewsupdates.blogspot.com
de N.B.    |    06 Ian 2012   •   18:50

Statele Unite ar trebui să folosească un "maxim de precauţie" când transformă regiunea Asia-Pacific în principala preocupare militară externă, scrie agenţia naţională de ştiri din China, referindu-se la noua strategie militară americană, relatează CNN.

Barack Obama şi principalele figuri din domeniul apărării au prezentat, joi, o nouă strategie militară, care se concentrează, în principal, pe regiunea Asia-Pacific, o zonă cu o creştere economică importantă şi multe puncte de potenţial interes pentru Statele Unite.

Deşi a aplaudat prezenţa pacifistă a Statelor Unite, agenţia chineză a avertizat America să nu se comporte ca "un taur într-un magazin de porţelanuri".

"Rolul Statelor Unite, dacă este îndeplinit cu o atitudine pozitivă, desprinsă de mentalităţi de tipul celor din timpul Războiului Rece, va însemna stabilitate şi prosperitate regională şi va fi benefică Chinei, care are nevoie de un mediu stabil pentru a-şi continua dezvoltarea economică", scrie Xinhua.

"Chiar dacă va fi suplimentată prezenţa militară în zonă, Statele Unite ar face bine să nu îşi încordeze muşchii, pentru că astfel nu se vor rezolva disputele regionale", avertizează agenţia de stat chineză.

Într-un discurs rostit la Pentagon, Obama a subliniat că prioritatea în acest moment o reprezintă Asia, "o regiune crucială" în care Statele Unite vor consolida prezenţa militară pe viitor.

×
Subiecte în articol: China asia Pacific
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close