x close

Agenţiile de spionaj americane şi britanice au infiltrat agenţi în comunitatea gamerilor online. Ţintele erau din World of Warcraft şi Second Life

de G.C.P    |    09 Dec 2013   •   15:31
Agenţiile de spionaj americane şi britanice au infiltrat agenţi în comunitatea gamerilor online. Ţintele erau din  World of Warcraft şi Second Life 479

NSA şi agenţia similară britanică, GCHQ, au colectat discuţiile private între amatorii de jocuri online World of Warcraft şi Second Life. Mai mult, agenţi reali au fost infiltraţi în reţelele sociale şi forumurile de pe internet, legate de aceste două jocuri.

Un document NSA, din 2008, intitulat "Explorarea jocurilor de terorism şi război din mediile virtuale" a fost publicat astăzi de The Guardian, în parteneriat cu The New York Times şi ProPublica, toate trei făcând referire la noi dezvăluiri ale fostului agent CIA, Edward Snowden.

În raportul menţionat mai sus, agenţia americană de spionaj avertiza asupra riscului de a lăsa comunităţile de gameri nesupravegheate, pe care le descria ca fiind "o ţintă extrem de bogată în reţelele de comunicare internaţionale, unde vectorii se pot ascunde în voie".

Materialul apărut astăzi în cele trei publicaţii relevă că agenţiile secrete americane şi britanice au colectat un număr vast de informaţii şi date din reţeaua Xbox Live, care are peste 48 de milioane de utilizatori.

Agenţi în carne şi oase au avut rolul de a se infiltra în comunitatea online a jucătorilor de  World of Warcraft şi Second Life, în care oamenii interacţionează şi socializează intens.

Raportul menţionează că NSA şi GCHQ au încercat şi chiar au reuşit să racoleze potenţiali informatori din rândul jucătorilor.

Citeşte mai multe despre:

NSA Edward Snowden
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati