Antena 3 CNN Externe Țara europeană care oferă 1.000 de euro lunar bătrânilor vulnerabili

Țara europeană care oferă 1.000 de euro lunar bătrânilor vulnerabili

Guvernul unei țări din Europa a aprobat un decret legislativ așteptat de peste 20 de ani, menit să sprijine populația tot mai îmbătrânită.

Țara europeană care oferă 1.000 de euro lunar bătrânilor vulnerabili
Sursa foto: Kasto80 / Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Ian 2024   •   21:21

Executivul a pregătit noi măsuri menite să sprijini persoanele vârstnice cu venituri mici, în cadrul unui plan pe doi ani în valoare de peste 1 miliard de euro. 

Printre măsurile prevăzute se numără un ajutor lunar în valoare de 1.000 de euro pentru cei de peste 80 de ani cu o situație deosebit de vulnerabilă. Bătrânii ar urma să beneficieze de acest suport financiare din ianuarie 2025 până în decembrie 2026 inclusiv.

"Așa cum am promis, astăzi am aprobat un decret legislativ de punere în aplicare a Pactului pentru persoanele vârstnice: este o reformă de care suntem mândri și pe care Italia o așteaptă de mai bine de 20 de ani, doar o etapă dintr-un parcurs care va continua pe parcursul întregii legislaturi", a declarat premierul italian Giorgia Meloni, citată de Agenzia Nova.

Citește și: Anunț de angajare revoltător. Ce trebuie să facă o badantă în Italia pentru a primi 4 euro pe oră 

Cu o vârstă mediană de 48 de ani, Italia este ţara cea mai ”bătrână” din UE, iar pensiile consumă deja peste 15% din PIB, fiind de aşteptat ca în 2042 să ajungă la 17%.

×
Subiecte în articol: bătrânii ajutoare financiare Italia
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close