Antena 3 CNN Externe Anunț de angajare revoltător. Ce trebuie să facă o badantă în Italia pentru a primi 4 euro pe oră

Anunț de angajare revoltător. Ce trebuie să facă o badantă în Italia pentru a primi 4 euro pe oră

Un anunț de angajare a devenit viral de rețelele de socializare după ce angajatorul a prezentat o listă întreagă cu responsabilități în schimbul unei sume mici de bani.

Anunț de angajare revoltător. Ce trebuie să facă o badantă în Italia pentru a primi 4 euro pe oră
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Ian 2024   •   16:53

În anunț se căută o badantă care să lucreze 6 zile pe săptămână, cu un total de muncă de 29 de ore pe săptămână. Doritorul a postat și câteva detalii despre persoana de asistat, aceasta fiind în vârstă și cu probleme grave de sănătate. 

Pe lângă grija persoanei care are nevoie, badanta trebuie să mai îndeplinească și alte treburi casnice, precum: curățenie în casă, pregătirea meselor, dar și administrarea terapiilor.

Pentru toate aceste servicii se ofereau 500 de euro/lună, adică puțin peste 4 euro/oră. Având în vedere suma mică de bani și cantitatea mare de lucru, anunțul a stârnit în scurt timp revolta internauților, conform Știri Diaspora

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre viza de flotant. Acte necesare pentru obținerea documentului

"Lucrul absurd este că deja are mai mulți oameni care l-au salvat în lista de preferate. Dar dacă, doar pentru a face curățenie, în zona mea primesc cel puțin 8 euro/oră, de ce să merg acolo să lucrez mult mai mult și să iau jumătate? Înțeleg dificultățile familiilor, dar atâta timp cât există cei care acceptă aceste condiții, lucrurile nu se vor schimba niciodată", a scris o femeie îndignată. 

Italia are nevoie acum de aproximativ 68 de mii de muncitori domestici. Ca să acopere deficitul, guvernul a decis să ofere mai multe permise celor din afara Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: badantă locuri de munca Italia
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close