Antena 3 CNN Externe Al Qaeda ameninţă Franţa cu o ?răzbunare groaznică? pentru intenţia de interzicere a burka

Al Qaeda ameninţă Franţa cu o ?răzbunare groaznică? pentru intenţia de interzicere a burka

Al Qaeda ameninţă Franţa cu o ?răzbunare groaznică? pentru intenţia de interzicere a burka
Sursa foto: burka
02 Iul 2009   •   10:23

Teroriştii al Qaeda au promis să se răzbune 'groaznic' pe Franţa pentru intenţiile sale de a interzice costumul tradiţional burka. Avertismentul vine după ce preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat că veştmântul islamic ce acoperă faţa şi corpul femeilor nu este binevenit în ţara sa. De asemenea, parlamentarii francezi au format o comisie pentru a stabili dacă să fie declarată ilegală acoperirea feţei în public de către femei.
Liderii reţelei nord-africane a al Qaeda au cerut musulmanilor francezi să răspundă cu ostilitate maximă.
Un site islamic scria că ?vom căuta o răzbunare groaznică asupra Franţei cu toate mijloacele la dispoziţia noastră, pentru onoarea fiicelor şi surorilor noastre. Susţinătorii noştri mujahadini nu ar trebui să rămână tăcuţi în faţa unei asemenea provocări şi nedreptăţi.?
Cererea pentru o anchetă asupra burka a fost făcută în urmă cu două săptămâni de deputatul de stânga Andre Gerin, care le descria ca 'închisori mobile'.
În 2004, Franţa, care are cea mai mare populaţie musulmană din Europa- cu cinci milioane de persoane, a interzis elevilor să poarte voaluri şi alte simboluri religioase.
Comisia de 58 de parlamentari este aşteptată să dea un verdict asupra legii de interzicere a burka în acest an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Al Qaeda
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close