Antena 3 CNN Externe Al-Qaida: Osama bin Laden nu a murit degeaba, vom continua să atacăm America şi aliaţii săi

Al-Qaida: Osama bin Laden nu a murit degeaba, vom continua să atacăm America şi aliaţii săi

Al-Qaida: Osama bin Laden nu a murit degeaba, vom continua să atacăm America şi aliaţii săi
Sursa foto: Foto: AP
06 Mai 2011   •   15:39

Reţeaua al-Qaida a confirmat uciderea lui Osama bin Laden, într-o declaraţie postată pe Internet. Declaraţia reţelei pune astfel capăt dubiilor legate de moartea liderului Osama bin Laden, în ciuda refuzului preşedintelui american Barack Obama de a publica pozele cu bin Laden mort, conform ABC News.

Reţeaua teroristă a menţionat însă că „sângele nu va fi irosit” şi că va continua să atace America şi aliaţii americanilor. "Şeicul combatant Abu Abdallah, Osama Bin Mohamed Ben Laden a fost ucis de gloanţele trădării şi apostaziei", conform comunicatului publicat de reţeaua teroristă.

"Noi confirmăm că sângele şeicului combatant Osama ben Laden nu va fi vărsat degeaba şi că va fi un blestem pentru americani şi agenţii lor, care îi va urmări în interiorul şi exteriorul ţării lor", ameninţă comandamentul general al reţelei teroriste.

Anunţul vine în ziua în care preşedintele american a programat să se întâlnească cu trupele SEAL care l-au lichidar pe bin Laden.

Osama Bin Laden, cel mai căutat terorist din toate timpurile, a fost omorât în Pakistan de trupele americane. Liderul Al Qaida s-a opus capturării şi a murit într-un schimb de focuri. Bin Laden se ascundea într-o clădire situată la 100 de kilometri de Islamabad, capitala Pakistanului, împreună cu alţi membri ai familiei, mulţi dintre ei ucişi sau capturaţi în timpul luptei.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close