Antena 3 CNN Externe Al treilea atacator din Belfast, reţinut. Biserica ce i-a adăpostit pe români, vandalizată

Al treilea atacator din Belfast, reţinut. Biserica ce i-a adăpostit pe români, vandalizată

Al treilea atacator din Belfast, reţinut. Biserica ce i-a adăpostit pe români, vandalizată
Sursa foto: biserica
23 Iun 2009   •   12:05

Incidentele violente din Belfast continuă. Autorităţile l-au prins pe cel de-al treilea tânăr suspectat în legătură cu atacurile împotriva românilor. Acesta urmează să fie adus în faţa judecătorilor. Între timp, biserica ce i-a adăpostit pe românii atacaţi din Belfast a fost vandalizată.

Potrivit Belfast Telegraph, cel de-al treilea tânăr reţinut de autorităţi are 21 de ani. El s-a predat, luni, la secţia de poliţie şi urmează să fie adus în faţa judecătorilor.

Luni, alţi doi irlandezi arestaţi pentru că i-ar fi atacat pe românii de etnie romă, din Belfast, vor fi aduşi în faţa Curţii Magistraţilor.

Biserica în care au fost adăpostite 20 de familii de români atacate a fost vandalizată, arată BBC News. Pastorul Malcolm Morgan a povestit că a găsit geamurile biserici sparte.

?Când am ajuns la biserică, în această dimineaţă, am constatat că toate geamurile erau sparte şi că uşa principală fusese spartă?.

Circa 100 de români de origine romă au fost adăpostiţi, săptămâna trecută, în această biserică, după ce casele lor au fost vandalizate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Belfast atac romani biserica
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close